søndag 27. august 2006

Kaliumpermanganat


Legene sier: Kaliumpermanganat bad virker desinfiserende, uttørrende, kløstillende og bakteriedrepende, og er svært effektivt for å behandle hissig og væskende eksem. Kaliumpermanganat kjøpes på apotek, og det brukes utblandet i vann til helkroppsbad eller lokalbad av hender og føtter, eventuelt som fuktige bandasjer som legges på utslettet. Bad i 10-15 minutter en gang daglig til infeksjonen er under kontroll, vanligvis 5-7 dager. Kaliumpermanganat gir en forbigående misfarging av hud og negler.
Ja, misfarging stemmer. Hud, negler og badekar blir brunt!! Pass på at du ikke får flekker på noe du er redd for, utstyr deg selv med tøy du ikke er redd for. Da små rampetroll har en tendens til å sprute

torsdag 24. august 2006

Ny plan.

August 2006. Endelig følte vi at vi ble tatt på alvor... endelig forstod legen vår at dette var alvorlig. Ny behandlingsplan ble satt opp. Første målet var nå å få huden hel. Høres helt forferdelig ut og det var det også. De hadde knapt hel hud noen steder på knoppen, med unntak av i ansiktet ( noe som hjelper veldig )
Vi fikk flytende antibiotika til begge i 10 dager.
Smøring med betnovat m/ chinoform i 7 dager, morgen og kveld.
Smøring med Locobase fet krem/repair, morgen og kveld.
Kaliumpermanganat bad hver dag.
For noen høres dette enkelt ut, men slike behandlings program MÅ følges nøye for at det skal ha noen effekt, og vi, foreldrene, er den viktigste behandleren.
Dette tar ekstra tid om morgningen. Tenk deg at du ved siden gå igjennom de vanlige rutinene med morgenstell, matpakker og passe på å ikke glemme deg selv - BEHANDLE.
Og med to små barn som skal smøres/ behandles over hele kroppen to ganger med ca 10 min mellomrom, sier det seg selv at du kommer til å bruke minst 1 time ekstra.
Ettermiddagene går med til kurbad, mens middagen lages. Smøring skjer under barne tv og plutsellig er det go'natt.
Alle som kjenner til dette - STÅ PÅ.

onsdag 23. august 2006

Spesialist


August 2006. Da det endelig var tid for vår legetime hos vår spesialist ( igjen ) var eksemet forverret.
Da storesøster skulle ta prikktest, var det nesten umulig å finne en ledig hudflekk som ikke var irritert. Synet av henne var helt forferdelig, men gud så tapper hun var. Begge barna regarte kun på bjørk, og det kan stemme med mine antagelser etter en mai måned med røde øyne. Ellers var dette ikke noe som gjorde utslag.

tirsdag 22. august 2006

SOMMER EN BRA ÅRSTID?

Sommer er ikke ensbetydig med lite atopisk eksem.
Sommer og sol betyr, varme, mindre klær og STØRRE tilgjendelighet for å klø.
Sommeren 2006 mistet vi fullstendig kontroll på barna sin eksem. Den blusset opp, ble irriterende og rød. Vi kontaktet straks spesialisten vår da vi forstod at vi trengte hjelp tilbehandling av dette. Begge barna fikk flytende atibiotika og nye behandlings planer og vi krevde nøye oppfølging. Dette er deler av storesøster sin kropp på denne tiden.

søndag 20. august 2006

Behandling


Behandlingen går ut på å holde huden myk, smidig og motstandsdyktig.
Fuktighetskremer og oljebad er våre daglige behandlingsalternativer.
Ved rød og hissig hud må vi legge til kortisonkremer, kaliumpermanganat og krystallviolett.
eksemet er infisert, behandler vi med antibiotika i krem eller flytende form.
Behandlingen fjerner ikke eksemet, men lindrer plagene.
Våre daglig rutine på våre to små barn er smøring av fet krem morgen og kveld. Vi har prøvd mange ulike kremer og faller alltid tilbake på Locobase fetkrem og Locobase repair.
To kremer som er utolige feite, så hade koser og natta klemmer blir veldig klissete
Smøring tar tid og det krever ekstra tid ved hvert stell. Vi benytter disse stundene til ekstra kos og nærhet. Og da barna ikke kjenner til noe annet, har de lært at dette er helt normalt og er veldig tålmodige.

lørdag 19. august 2006

Ny morgen

og man tror at man har eksemen under kontroll og så våkner man av go'ungen som rett og slett ser ut som en kjøttkake i ansiktet. Tusen tanker svirrer rundt i hodet. Hva spiste vi i går ? Pysjen, ble ikkeden vasket med parfymefri såpe? Sengetøyet, skiftet vi ikke det i forrige uke ? ( bilde fra juni 2005 )

Viktig huskeregel fra allergiviten.no.Hos et barn med ansiktseksem som ser "ulekkert" ut, blir det gjerne til at barnet får mindre kos og klem enn andre barn i familien, og det merker det tidlig!
Kos like meget med det barnet som med de andre!

tirsdag 15. august 2006

En ond sirkel


Sitat og bilde fra Allergiviten.no
" Kløe gir kloring, som gir mer kløe og mer kloring og enda mer kløe - i onde sirkler "


Neglene til barna er til en hver tid nyklippet. Det sies at neglene hos mange med atopisk eksem skader huden med kloring hundrevis av ganger og gjerne tusen ganger i døgnet, og at det klores mye som en ubevisst og automatisk vane uten at det har klødd. Og dette stemmer. Barna kan være eksmen fri på enkelte steder, men begynner bare å klø av vane, og kloring og kløe fører til ny eksem.

Dette er noe vi kjemper med hver eneste dag. " Ikke klø, bare kose " sier vi voksne hver dag. Men hva hjelper det når det virkelig KLØR.

lørdag 5. august 2006

Spedbarns eksem

Det hele startet da barna bare vår spedbarn. Allerede da de var noen få uker kom de første tegnene ¨på eksem. De lærte fort teknikken med å klø seg i hodet, på bena og knisse huden mot hverandre. Vi gikk igjennom flere penecilin kurer og lange kløende netter.
Her ser dere noen bilder av lillegutt da han var bare tre måneder gammel. Her har han store væskende flekker på kroppen og fikk sin første penecilin kur. ( bilde fra januar 2004 da lillebror er 4 måneder.) Etter klarsignal fra vår lege fikk lillebror også lov til å bade i dette rosa vannet under. Kaliumpermanganat heter det. Storesøster har badet i det før, og det virket like bra på meg som for henne.



tirsdag 1. august 2006

Atopisk eksem

Barneeksem, eller atopisk eksem, er en kronisk, kløende hudsykdom som rammer en av syv barn i løpet av barneårene. Kløen og utslettet kan være svært plagsomt, og barnets sykdom utgjør ofte en betydelig belastning for hele familien.
Vi er en familie på fire, med to barn plaget av atopisk eksem siden de var spedbarn.
Denne bloggen vil handle om lillebror '03 og storesøster '01 og deres hverdag med atopisk eksem.