søndag 23. november 2008

Klippe klippe klippe :-)

Da fkk jeg tillatelse både fra far og lillebror selv om å ta frem klipperen :-) Lenge siden han har vært helt kort nå og etter at alt håret var borte så en raskt at hodebunden kansje trengte det. Var en del småsår gjemt under alt håret. Nå er det lettere å tilføre fuktghet i form av hodebunnsolje og dette vil nok gi han mindre kløre.


Han ble fin da - kler kort hår synes jeg :-) en fin gutt, men hvit i ansiket her etter en masse krem. Han blir veldig fort tørr i ansiktet - spes i kinnene. Ikke lett med temeraturen som går opp og ned hele tiden.

lørdag 22. november 2008

Man kan bli smårar

ikke bare KAN - man BLIR!!!

Hvor mange dager siden var det at huden til storesøster var fin 2!!! Og i dag etter skolen ser hun slik at. På siden - foran - bak - og den andre siden. Følelsene bare bobler inne i meg når jeg ser dette.

Det er denne dumme årstiden med vekslende temperatur hele tiden. Pappaen sier det samme . Han er også plaget med eksem, men ikke så mye som ungene.

Storesøster hopper i grønnsåpe bad og vi blir bare nødt til å ta frem Eloconen igjen.


torsdag 20. november 2008

Prikker på huden

Huden til begge ungene er veldig bra akuratt nå, men ... det må jo alltid være noe føler jeg. Storesøster har fått en masse utslett i form av prikker. ... jeg tror at jeg at blogget om dette tidligere også ved en annen anleding dette også kom. Rare greier... det der. De er ømme og kvise ligende .. så det er nok en slags infeksjon i huden som forårsaker dette men hvorfor. Noen som kjenner til dette.... hva kan vi gjøre med dette da ?

Klisj klæsj ... olje bad

Etter oljebad følger tørking og da sitter ungene i hver sin lille sofa - foran peisen og koser seg med en film. Det glinser ganske bra av de og det kan ta sin tid før all oljen har trengt seg inn i huden.

Storesøster viser med glede frem hendene sine nå. Det er ikke mye igjen nå som tyder på eksem. Dette er resultatet etter 5 dagers kur med Elocon samt grønnsåpe bad - tubifast om natten med rød apobase og smrøing morgen og kveld med rød apobase. To uker har det gått nå :-)

søndag 16. november 2008

Hektiske tider

er det om dagen. Det er hektiske hverdager med 100 % jobb på mor og far. Barnehage og skole.
Lekser og aktiviteter tre ganger i uken. Være med hjem til venner dager etc.

Med et behandlings program på to barn som varer opptil en time hver seg forsvinner dagen ganske raskt.

Husarbeid og klesvasking blir nedprioritert .... jeg ønsker med en vaskehjelp til jul!!!!!!!!!!

Oppdatering av denne bloggen har visst også blitt nedprioritert --- så det ble en real oppdatering nå på morgningen.

Ha en flott søndag.

Det har gått litt over en uke siden legebesøket.

Vi har kjørt grønnsåpe bad i litt over to uker nå .. nesten hver dag og det har gitt resultater.

Føler på en måte at grønnsåpen gjør den samme jobben som Kp men at den ikke tørker huden ut så mye. Veldig positivt, samtidig som den ikke farger av så mye både på klær, badekar og på huden. Lukten har ungene vendt seg til og badet lukter jo konstant som nyvasket :-)

Vi har droppet oljebadet noen dager.. da dette er utolig tidkrevende + at me kortison smøring får jeg ikke logistikken helt bli logisk når vi må smøre dette da før badene.

Det har da blitt grønnsåpe - kortison - fuktighetskrem -tubifast m/rød apobase på hendene.

Resultatet er veldig bra. Storesøster sin håndeksem er nesten helt helt borte. Det samme med lillebror sin. Håndeksmen er vel den som har vært værst i det siste.

Storesøster fikk beskjed om å smøre CERIDAL rundt munnen av den nye legen og det følger storesøster opp.

Eksemamma foreslo dette i et innlegg tidligere også og det er som hun skrev at det legger seg som et skjold på huden for å ikke slippe til fuktighet og bakterier fra mat etc. Det fungerer utmerket.

Ting tar tid og varmtvannstanken tømmes

Noe som legen poengterte var at ungene ikke skulle bade sammen hvis de hadde antydninger til infeksjon. Og det skal jo bare et bitte lite klore merke til. Og det er noe som vi ikke har tatt hensyn tidligere. Dette betyr jo at de må i grønnsåpe bad + olje bad hver sin gang. Det betyr 4 x badekar med vann det. Hjelpes som det tar tid og ikke minst en del liter med vann.

Storesøster i Grønnsåpe bad 20 min - hun tørker mens Lillebror går i Grønnsåpebad 20 min -han tørker mens Storesøster går i oljebad 20 min - hun går ut i sofaen sin og lufttørker mens lillebror får sitt 20 min oljebad.. og så går lillebror i sin sofa for å tørke. Å tørke etter oljebad kan ta sin tid ... kansje 30 min. Mellom hvert bad må badekaret tømmes - vaskes - og fylles igjen..

Kortison behandling må smøres på rett etter skolen.

Puh... dette tærer på logistikken av hverdagen når barnas aktiviteter og lekser skal få plass også. Men dette er jo ikke noe nytt for oss og det er bare å få det til.

Behandling med ny vri.


Det er ikke meg i mot og bytte ut KP med Grønnsåpe om dette vil gi samme eller bedre effekt - så dette prøvde vi ut allerede dagen etter legetimen. Ungene syntes at det luktet litt rart men det ble 20 min i bad - og så mye renere enn det lilla Kp badet. Blir spennende å se om det vil gi noen effekt.


Ny lege

5. november

Endelig kom dagen med legetime hos ny lege. Det passet utolig bra for de siste dagene har eksem dukket opp mer og mer på ungene. Det er jo tiden for det ... litt kaldt den ene dagen.. kaldere den neste og mildere igjen den tredje.

Timen var veldig positiv med en meget positiv og forståelses full lege. Hun tok utfordringen med å få vår eksem under enda bedre kontroll.

Hennes hovedbehandling går ut på å tilføre så mye fuktighet over hodet mulig. Vi har ho alltid vært gode på dette .. men kan altså gi ungene enda mere i form av oljebad og bruk av rød apobase under Tubifast bandasje ( vi har brukt den blå etter instruks fra Voksentoppen ).

Oljebad bruk går jo i mot det vi lærte på Voksentoppen, da de mente at oljen bare la seg som en hinne utenpå huden på en negativ måte . Men vi er åpne for å prøve alt å se hva som passer for oss.

Annen behandling og forebygging kan også gjøres med vanlig Grønnsåpe. ( ikke bare KP og Alsol )

Storesøster skal igjen prøve Ceridal rundt munnen, mange ganger om dagen.

Ellers samme steroid behandling som vi følger med Elocon. Apolar i ansikt. Mildison rundt øynene.

Hun kjente at huden deres var atopisk ... storesøster sin mer enn lillebror.

Vi skal tilbake til en oppfølgingstime allerede om en måneds tid og hjemmeleksen er å få myk hud.