onsdag 30. november 2011

Sommersveis på lillebror i dag.

Lillebror fikk lov til å gro håret i sommer da han var så fin i ansiktet mht eksem utslett. Nå hadde det blitt veldig lagt og med høsten så har også utslettet i ansiktet kommet og da var det tid for en klipp.


Han ble selv ganske overrasket over alt håret som ble klippet av men han fikk frisyren som han ville ha. Hanekam sveis på toppen og bak. Han ble skikkelig kul og veldig fornøyd.

Jeg har plassert min blogg i Kolbotnnorske bloggkart!

Siste eksemskole dag i 2011

Eksemskole dag 2. Villa Derma Rikshospitalet.

Har hatt en fin start på dagen med et lite fordrag for eksemskole deltagere.  Siste eksemskole for i år.

Eksemskolen er i gang igjen i 2012.

1. eksemskole start: januar
2. eksemskole start : april
3. eksemskole start: september
4. eksemskole start november

For nærmere info kontakt: Teresa Berents,
tberents@oslo-universitetssykehus.no

Det eneste kriteriet for å melde seg på kurset er at barnet har fått diagnose atopiske eksem av en hudspesialist. Deretter melder man seg på selv.

lørdag 26. november 2011

Nytt foredrag i Strømstad

I dag lørdag tok jeg turen til Strømstad for å snakke om det å leve med eksem for en gjeng fra NPF fra Vestfold og Telemark.

Pratet i godt og vel 1 time :)

Min mamma og jeg kombinerte turen med litt jule shopping på Norby shoppingsenter.

fredag 25. november 2011

Har mamman min fått psoriasis ?


Mamma har atopisk eksem og sliter stadig med dette.  De siste månedene har hun hatt dette utslette over på underarmen, noe mindre på den andre armen. Hun sier hun piller av tørr hud og dette får meg til å tenke på psoriasis med en gang. Typisk for pso er at det skjeller. Huff, skal hun få pso oppi all eksemen sin tenker jeg bare da.

mandag 14. november 2011

Forberedelse til åpent møte i morgen


I morgen tar jeg ture fra Oslo til Larvik etter jobb.

Da arrangerer Norsk psoriasisforbund åpent møte for sine medlemmer og andre på " By the way " kl 1900.

Tema er " Atopisk eksem "

Kommer du ?

fredag 11. november 2011

Søsken mamma

Smørekos i storesenga til Idol i kveld. Det ble litt elocon, apobase på kropp og i ansikt, apobase på armene, masse mer apobase på armene og tubifast bandasje på armene helt opp til skulderen til lillebror.

Ønsker alle en fin helg:)

torsdag 10. november 2011

Åpent møte i Larvik, tirsdag 15. november: Tema er atopisk eksem

Norsk Psoriasis Forbund holder åpent møte om ATOPISK EKSEM , tirsdag 15. november


Sted: By the Way Holms ved Larvik.

Tid: kl 1900 - 2100

Kveldens program:
- Atopisk eksem - sykdomslære og behandling v/hudlege Teresa Løvold Berents - Gode råd til foreldre med atopisk eksem v/likemann Siw Edquist Hansen - Hva kan Norsk Psoriasisforbund tilby deg med hudsykdom? v/generalsekretær Terje Nordengen Det vil være enkel servering, og alle er hjertelig velkommen!


Jeg kommer ... kommer du  ?

onsdag 9. november 2011

Testet : Iphone app HORMONSJEKK



Da var HORMONSJEKK app på plass på min Iphone og jeg må innrømme at den var litt morsom da.

Jeg gikk rund i huset i går og scannet i vei. He he .... har jo en del hudprodukter kan man si.

Det ble mange grønne resultat men også røde, noe som var helt forventet. En del av våre favoritt produkter som brukes til eksembehandling inneholder parabener.




Kommer jeg til å kaste de i søpla som mange sier de gjør om dagen, NEI det kommer jeg ikke til å gjøre. De kommer til å blir brukt og nye kommer jeg helt sikkert til å handle igjen.

tirsdag 8. november 2011

HORMONSJEKKEN - HAR DU LAGT TIL APPEN ?

En ny applikasjon fra Forbrukerrådet hjelper deg å sjekke om kosmetikk- og kroppspleieprodukter inneholder hormonforstyrrende kjemikalier.

http://www.hormonsjekk.no/

Denne app'en ble kjent i går via NRK Puls sitt program om parbener i kosmetikken.

I dag raser  kosmetikkleverandørene  og mener telefonapplikasjonen som sjekker innholdet i badehylleproduktene dine, er ulovlig.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10015594

4 AV 10 INNEHOLDER PARABENER


Jeg blir helt sliten i hue av alle nei - ingrediensene i hudproduktene våre som vi bruker hver dag. Til nå har man blitt gitt dårlig samvittighet for kortison bruk og nå er det parabener . Har jo tenkt på disse parabenene og citric acid de siste årene, men hva når det er disse produktene som reparerer barnas hud. Har prøvd hundrevis av forskjellige kremer gjennom de 10 siste årene og nå er de fleste av våre favoritter farlige. Tanken på å starte på nytt i hudkremprodukt - jungelen føles bare helt håpløs.

Kjenner jeg blir litt lei av dette "fokuset". Fikk ikke sett dette PULS programmet på NRK men sikkert best - får bare en masse dårlig samvittighet etter å høre på ting jeg ikke burde smøre kroppen til ungene med :(

Fikk du sett dette og hva er din holdning til parabenere i hudkremer dere bruker daglig ?

Kansje dere kan gi meg noen tips på hudkremer dere bruker på atopisk hud som ikke inneholder citric acid eller parabener ?

‎"Savner at det ikke er fokus på at noen faktisk trenger disse produktene " skriver Kenneth på Norsk Psoriasis Forbund sin FB side.

Jeg er helt HELT ENIG, Kenneth.

mandag 7. november 2011

tirsdag 1. november 2011

Smøretid = nærhet

Det er høst i luften og det merkes virkelig på huden i ansiktet til ungene. Storesøster hadde full pakke i kveld med Alsol omslag etterfulgt av smøring. Litt ekstra nærhet på en hverdagskveld.


Ellers kom det er hoppende glad gutt hjem fra skolen i dag. Det ble ikke den dagen han hadde tenkt det skulle bli i dag morges. Tvert i mot :)

Det hadde nemlig blitt en av de beste skoledagene EVER.

Han  viste stolt frem det smurte ansiktet og fortalte hvor flink han hadde vært med smøringen på skolen i dag. Så nå gleder han seg bare til neste uke og ny svømmetime.

Det gjør mor glad.

" Dette blir verdens kjedeligste dag "

" Dette blir verdens kjedeligste dag "  sa lillebror i dag,

Litt trist å høre egentlig da dette egentlig burde være en dag som han skulle ha gledet seg  til, da klassen hans starter med svømmetrening i dag.

Hele dagen blir ødelagt pga av at han MÅ  smøre seg !!

Han smører seg hjemme på morgningen på hele kroppen + ansikt som vanlig.

Avtalen er at han må smøre seg med Locobase Repair i ansiktet FØR svømmetimen kl 1100 og smøre hele kroppen + ansikt etterpå.

Pga av dårlig tid rekker han ikke å smøre i garderoben etter svømmetimen, men vi har avtalt med lærer han skal få tid til å smøre på badet når de kommer tilbake til skolen.

Det er sistnevnte som bare er SÅ kjedelig at han ikke vil svømme i det hele tatt.

Blir spennende å høre om dagen hans ble så kjedelig som han først hadde tenkt eller om det faktisk ble ganske ok.