tirsdag 31. juli 2012

50 % på all solkrem hos Boots

.. Og det passer jo veldig bra ettersom vi trenger en del når vi skal til Gran Canaria i 4 uker. Pluss at de fører vår favoritt solkrem Cosmica. Vi starter nok med Cosmica spray til barn faktor 30 til den første uken og fortsetter med den gule Cosmica 25 for de siste 3 ukene. Kjenner jeg begynner å glede meg nå.

mandag 30. juli 2012

Søknadskjemaer og brev både hit og dit.

Det er nå bare to uker til vi skal reise på behandlingsreise til Gran Canaria med Rikshospitalet og alle søknader for både det ene og det andre er på plass.

1. søknad om permisjon fra jobben - info til arbeidgiver.

2. søknad om fri fra skolen  - info til skole.

3. søknad om opplærings og utvidet omsorgspenger til NAV med diverse dokumentasjon  -
se tidligere innlegg for oppskrift på hvordan dette gjøres .

4. søknad til SFO om betalingsfritak  - se tidligere innlegg om dette her, da det er penger å spare.


Nå skal bare papirer sendes til Den Norske Skole på Gran Canaria  så er det meste klart.

Kun bare å vente på flybiletter + at vi skal til skolen tirsdag 14. august for å ordne med skolemateriell.

tirsdag 24. juli 2012

Badeshorts vs badebukse

Lillebror har alltid brukt badebukse og trives med det. Han begynner å bli då stor nå at det liksom skal være badeshorts som gjelder. Det ser vi tydelig i kles butikkene og blandt kompisene. Så da vi var i Spania prøvde han seg på dette et par dager uten noe bra resultat. Eksemutslett kom mellom låtene ned en gang og han syntes det var ubehagelig. Så det var rett tilbake til badebuksen. Det har vært lett frem til nå å kjøpe dette hos de store kjedene som H&M tom str 128, men nå må han gå opp en str og jeg møter utfordringen med å få tak i dette til fornuftig pris. Fant et par på XXL til 199,- ellers selges jo slike svømmebadebukser i sportsbutikker til enda høyere priser. Lillebror trenger et par nye til vi reiser på behandlingsreise til Gran Canaria - så tips til hvor jeg kan handle tas i mot. Hva bruker deres gutter?

fredag 20. juli 2012

Fart og spenning på GoKart banen.

GoKart kvelden er noe som ungene kommer til å huske fra ferien vår i Spania. Begge ungene fikk kjørt noen runder og storkoste seg. Lillebror i egenj bil på barnebanen og storesøster sammen med pappa med litt mer fart. Synd de ikke har et slikt tilbud hjemme i Norge for dette skulle de gjerne gjordt igjen. Fart og spenning for både store og små :)

torsdag 19. juli 2012

Bassengtid i Spania

En hel dag på stranden betyr ikke at unger får nok av vann og bading  - sånn er det vel hos de fleste. Så på ettermiddagen var det bading i bassenget . Huden til ungene tåler klorvann godt, men alikevel må vi smøre litt ekstra før de hopper uti og det er viktig å dusje av seg klor vann + smøring etterpå. 

Lillebror lærte å stupe i løpet av de to ferie ukene våre  - han var igjennom en del forskjellige stiler før han dro dette stupet den siste dagen. Stolt av guttern vår - han ga seg aldri. Dette var bare noe han skulle klare. Det er riktig innstilling.



Fine og brune i huden etter to uker i solen. Vi smurte med Cosmica faktor 30 de første dagene til flasken gikk tom og deretter Cosmica faktor 25 resten av turen. Faktor 50 ble brukt på skuldre og rygg. Dette blir et bra underlag for resten av sommeren og forebygging av eksem utslett.

We love the beach, sun and salty water

Vi hadde 14 herlige dager i Torrevieja, Spania. Det var sol og skikkelig syden varmt hver eneste dag. Vi var på stranden 11 dager av ferien  -  så ungene fikk fine behandlingsdager med sol og saltvann. Flinke var vi .. ha ha. Både ungene og vi voksne stortrives på stranden, med lek, kortspill og lesning og masse bading selvførgelig.

onsdag 18. juli 2012

Eksemfrie hender

Nå er det litt over en uke siden vi kom hjem fra to ukers ferie i Spania og hendene til storsøster holder seg godt:) De er eksemfrie- litt tørre på fingerleddene men den fortykkede huden hun er plaget med er borte, for en liten stund i allefall . Som dere ser setter tidligere eksem spor i form av skjoller på huden. Den tidligere skadede eksemhuden har ikke opparbeidet seg nok pigment til å ta farge som den friske huden.
Derfor en fingerene hennes hvite i forhold til resten av hånden.

I dag har hun flotte blå negler. Hun har fått lov til å spare litt lengre negler, mot å sove med tubifast :)

tirsdag 17. juli 2012

Fotball EM semifinale i Spania.

27.juni 2012. Fotball EM semifinale: Spania  - Portugal


Søskenpappa tok med seg alle gutta + seg selv til frisøren sammen med et Boing fotballblad med alle guttas fotball favoritter. Å fortelle den spanske frisøren hvordan sveisen skulle være ble da veldig lett. Det var bare å peke.  Det var godt å få sommersveis og alle 4 gutta klippet seg for 36 EUR.  :) Før kveldens semifinale måtte sveisen fikses så klart.


Klare for semifinale .


Seier til Spania etter straffespark !!! Ikke noe å si på stemningen rund bordet.

mandag 16. juli 2012

Sommerferie - Torrevieja, Espania

Vi startet sommeren med 2 uker i solfylte og varme Spania med venner. To flotte uker fyllt med strand, sol og masse saltvannsbading.


 Ungenes hud har kjempegodt av sol og saltvann - men huden blir ikke perfekt med en gang, den må gjennom noen dårlige dager før alt blir så mye mye bedre. Før vi reiste var begge to ganske bra - noe hånd eksem og noe i ansiktet, så de hadde et kjempebra utgangspunkt.


Saltvannet svir litt med en gang, men etter noen turer ute i vannet blir huden vant til saltvannet. Lillbror glemmer det helt ettehvert  og kan bare kose seg i vannet. Utslett som her vist på ryggen får han alltid i løpet av de første dagene - en kveld eller to med elocon så er det helt borte og holder seg borte.

Så har dere tatt veien til sol og saltvann for å bli kvitt eksem, så må dere nesten forvente litt forverrelse før det blir bedre.

søndag 15. juli 2012

Tilbakeblikk - august 2006

Storesøster 5 1/2 år og lillebror snart 3 år  -

sommeren da vi mistet fullstendig kontroll over eksemet.
sommeren da vi endelig ble hørt av legen.
sommeren da vikk fikk bekreftet at ungene var alvorlig plaget at eksem og hadde en kronisk sykdom.
sommeren da søskenmamma ble sykemeldt pga utmattelse.

To stk TAPRE barn etter KP bad.

mandag 9. juli 2012

Innvilget behandlingsreise

Lykken var da vi fikk brev fra Rikshospitalet om at storesøster og lillebror har fått innvilget behandlingsreise til Gran Canaria fra 15. august - 12. September :)

Sendt fra min iPhone