torsdag 29. mars 2012

Pubertert , ansiktseksem og nye kremutfordringer.

Storesøster har rukket å bli 11 år og det gir oss nye utfordringer.  Huden i ansiktet viser tydelig tegn på begynnende pubertert med acne lignende prikker. Jeg føler vi akuratt har landet på våre favoritt produkter som vi smører med daglig, men er nå nødt til  å finne nye produkter til ansiktet hennes. Huden hennes trenger masse fuktighet, men det er ikke like heldig å bruke så fete kremer som tidligere da dette legger seg mest som et lokk utenpå den fine huden hennes.

Vi har prøvd i noen måneder nå å finne  kremer som gir masse fuktighet som kan erstatte, Locobase Repair, Ceridal, Vitapan og Apobase som har vært hennes favoritter i ansiktet. Kremer som IKKE på noen måte har gitt svie ved påsmøring.  Det er nettopp dette som er det vanskelige . Vi har hatt et lite utvalg hjemme som hun har prøvd, men de blir forkastet med en gang da det svir med en gang og må vaskes vekk.  Til tider blir jeg nesten oppgitt og sint - da jeg ikke kan skjønne at alt som ikke er de "kjente" kremene skal være så vonde å bruke. Men samtidig får jeg så vondt av henne også, tapre jenta mi som også så gjerne vil finne noe som fungerer.

Jeg har vært innom vårt  Boots apotek og de var vedig behjelplige da jeg fortalte om mitt dilemma. De skjekket alle skuffer  for kremtester og jeg fikk med meg en god bunke hjem. Så det har blitt mye prøving de siste ukene.



Denne uken tester vi Cliniderm sitt serum + barrier repair. Jeg krysser bare fingerene for at dette kan være løsningen for henne - for både storesøster og jeg blir frustrerte og fortvila av all denne prøvingen og feilingen. 

Har noen av dere tips til en god ansiktskrem som IKKE svir, ikke er så fet  men som gir masse fuktighet ?
Takker for alle tips.

Trygg og Enkel klipping av babynegler - Baby Light & Clip

Vil bare reklamere for denne flotte neglklipperen som min venninne har fått enerett på å selge i Skandinavia.

For oss som har barn med eksem er det spesielt viktig å holde neglene korte til enhver tid og noen ganger går det virkelig sport i å klippe ungenes negler.  

Baby Light & Clip er en genial  klipper med et  batteridrevet lys som lyser opp fingertuppen og neglen, slik at du trygt og enkelt kan klippe mens barnet sover. Den har en beholder som både samler neglrester og ligger godt og stødig i hånden.

Les mer og bestill  Baby Light &  Clip via deres nettside.

onsdag 28. mars 2012

Det er ikke noe som heter å vokse av seg eksem!!

Om man leser om eksem på ulike nettsider og i informasjons hefter står det nesten alltid at 90 % VOKSER av seg eksemet ved 6-7 års alderen  - dette er ikke gitt desverre og gir falsk håp. Det høres jo helt feil ut at man vokser av seg en sykdom - eksem er en hudlidelse som ikke bare forsvinner en dag og holder seg borte resten av livet.  Noen opplever kansje at de er heldige og ser at eksemet forsvinner når barna begynner på skolen, men eksemet  kan plutselig dukke opp i ungdomsårene eller i voksen alder.   Jeg liker heller å tenke på at eksemet går i dvale for en periode, isteden for å vokse fra eksemet.

Ungene er nå 11 år og 8 år og de har ikke vokst seg fra eksemet enda og det ser ikke ut til å forsvinne med det første heller. MEN .. de har det bedre nå enn for to - tre år siden. Eksemet er der og  det er en stor del av deres liv og hverdagen handler mye om smøring, utslett som kommer og går og behandling.

Det som jeg synes er så trist at det er så mange der ute som får denne sykdommen og at det fortsatt er pasienter som ikke får den hjelpen de trenger. DET MÅ VI FÅ GJORDT NOE MED.


Hendene til storesøster i dag. Tid for alson  - kortison - tubifast.


mandag 26. mars 2012

Møte m/ Atopikerutvalget i Nydalen


Kjersti har tatt turen fra Stavanger og Lillian og jeg er på plass i Aco sine møtelokaler i Nydalen. Her skal det planlegges nye hudpleiekurs høsten 2012. Trondheim , Bergen ... hvor vil dere at vi skal komme? Det blir møte med Ingrid på Aco utover dagen så dette blir hyggelig :)

Tips: 50% på Clinderm solkrem hos Apotek 1
Og 30 % på et utvalg av Cosmica og andre sokker er.

tirsdag 6. mars 2012

"Skuespiller" for en dag



Fredag 02.03.2012 hadde vi besøk av to hyggelige kameramenn fra Stup og Skyt. De har blitt hyret av Norsk Psoriasiforbund til å lage en rekke informasjonsfilmer om forbundet. Deriblandt en filmsnutt om atopsik eksem.  Jeg og mine barn var så heldig å bli valgt ut til å representere eksem. Så i dag har jeg blitt invtervjuet, ungene har laget litt vafler, lillebror har lekt litt og smurt seg litt.  Det gikk vel fort litt over fire timer.  Morsomt å kunne være med på et slikt prosjekt. Det blir spennende å se hvordan slutt resultatet blir til slutt

fredag 2. mars 2012

Lillebror pimper opp Canoderm'en sin



Vi åpnet en ny Canordem pumpeflaske i dag og da ville lillebror pynte litt på den. Han fant fram noen av sine fotball klistremerker og vips så ble Canodermen litt kulere.

La ungene pynte opp kremene sine med klistremerker  og gjør de kjedelige kremene litt morsomere.  Storesøster har kansje vokst litt fra dette, men hun kom på ideen å lime på innpakningspapir.  Blir spennende å se hva hun får til med den ideen.
Bilder kommer :)