torsdag 8. mars 2007

Mollusker

Endelig ser det ut til at våre mollusker er borte. JIPPI :-) Det har tatt 2 1/2 år fra den første mollusken lillebror fikk til de nå plutselig er borte.
De har heldigvis ikke vært så store men mange. De har vært til irritasjon og veldig lette å klore opp ved siden av eksemen. Det har etterlatt seg mange små groper /arr som ikke er så pent og jeg er redd for at det ikke er så lett for at disse skal forsvinne. Storesøster hadde noen få da hun var 1 år, som ble fjernet av lege den gang og i dag 5 år etter er de fortsatt synlige.
Her er arrene til lillebror. Ikke så bra bilde, men det er ganske synlige prikker/ små hull arr etter molluskene. I dette området har han flest, men det er flere spredt rundt på kroppen.Hva er mollusker?
Mollusker er små utvekster i huden forårsaket av en virusinfeksjon i hudens ytterste lag. Molluskene blir vanligvis 2-5 mm i diameter.Molluskene er hudfargede, glatte, kuleformede forandringer med en sentral nedsenkning. Oftest inneholder de en osteaktig masse. Tilstanden finnes særlig hos barn.... kilde: Pasienthåndboka / http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=1623

Her kan du se flere eksempler på hvordan mollusker kan se ut : http://dermis.multimedica.de/dermisroot/en/13861/diagnose.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar