lørdag 18. februar 2012

Lørdagskveld


I kveld fant ungene tilbake til Lego gleden igjen. De fant frem det ene byggeprosjektet etter det andre og lekte så fint sammen :)

Nå er de flekket med Elocon litt her og der. Mest hals og hender. Ansiktet er desverre litt utsatt om dagen også.

Jeg har plassert min blogg i Kolbotnnorske bloggkart!

Det har blitt litt lite oppdatering her den siste tiden - hverdagen er ganske hektisk. Skal bli godt med noen dager vinterferie neste uke og ekstra familietid.

God helg alle sammen.

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du har laget denne bloggen! Jeg ble så glad da jeg tilfeldigvis kom over den i dag-. Jeg har to barn med atopisk eksem; ikke så ille riktig nok, men det er jo mange spørsmål en sitter med likevel. Jeg visste ikke om noen eksemskole; men nå har jeg sendt mail dit for å forhøre meg om dette kan være noe for oss. Jeg har lagt meg til følger, for her er det mye jeg vil lese om når jeg har tiden til det. Takk igjen for flott blogg, godt å vite at en ikke er "alene", og at det er et sted en kan hente informasjon og tips fra noen som faktisk er i samme situasjon. Stor klem til deg, og ha en flott helg!

  SvarSlett
 2. Hei på deg .. så hyggelig at du fant veien hit til bloggen vår og ikke minst at du fant den nyttig.

  Vi var så altfor lenge alene om denne sykdommen og jeg er veldig opptatt av å sette fokus på atopisk eksem. Gjennom denne bloggen kan jeg vise det i bilder.

  Eksem er ikke alltid bare litt utslett som mange mange der ute tror :) Stor klem tilbake til deg. Søskenmamma xx

  SvarSlett
 3. Lurer på den eksemskolen jeg også. Nå er hendene hans så ille at jeg kommer til å be om videre henvisning. 3 uker med Betnovat har ikke tatt knekken på utslettet. Nå seponerte jeg den selv pga tørr, rød og flassete hud, og vi smører for livet med Aderma Exomega og et par andre innimellom.

  SvarSlett
 4. Hei Juliana. Søk Eksemskole på bloggen eller finn linken til høyre. Rikshospitalet Arrangerer en to dagers Eksemskole to ganger i halvåret . Neste har oppstart i april. Ta kontakt med de for nærmere info. Der lærer man om eksem, ulik behandling, kortison og snøen smøring. Du treffer andre foreldre i samme situasjon og får opplæring i trygderettigheter.

  For såre hender er omslag med grønnsåpe eller kp eller alsol effektivt. Det kommer an på hva til har tilgang til. Væt komresser og legg på hendene med plast film rundt i ca 20 min. Smør evt med kortison og deretter det krem. Ex locobase repair . Før natten er det lurt og legge på et tykt hvitt lag med en mindre fet krem og legge på bandasje . Ex tubifast.

  Håper hendene blir fort bedre og at dere får den hjelpen dere trenger raskt. Ikke gi dere om dere ikke blir hørt med det første. :) klem

  SvarSlett
 5. Hei. Da har vi hatt vår første runde med kp og kompresser :) med påfølgende smøring av Locobase repair. Håper hendene blir bedre etter noen runder :)

  Hvor ofte kan vi bløtgjøre hendene på den måten?

  Tusen takk for gode tips og hjelp forøvrig :)

  Juliane

  SvarSlett
 6. Hei Juliane-hvordan går det med kp og kompresser ? Dette kan du gjøre hver dag så lenge det er behov - i en behandlingsperiode hver dag i en uke og kansje bare en - et par ganger i uken.

  Viktig at hendene er tørre før du smører med kortison etterpå + masse fuktighet er viktig da kp tørrer ut huden.

  Hadde vært spennende å høre hvordan det går med der ?

  Søskenmamma

  SvarSlett