mandag 3. oktober 2016

Håndeksem = vanskelig

Lillebror har hatt eksem hele livet. Ved siden av eksemet i ansiktet som alltid har vært hans store problem, så har også hans håndeksem vært noe som ofte er veldig vanskelig.  Før sommerferien så kom dette luskene tilbake igjen etter et langt opphold.Det klør, han piller, huden sprekker og eksemet kommer. Huden på leddene blir fort fortykket noe som gjør hendene vonde. 

Et viktig behandlings tips vi tok med oss hjem fra Gran Canaria i april var nettopp behandling av fortykket hud ved bruk av Salisylvaselin.

Salisylvaselin er en fet salve, 100 % fett,  vaslin som inneholder salisylsyre. Salisylvaselin brukes av hudleger for å fjerne skjellende og fortykket hud. Virkestoffet løser opp det øverste hudlaget, og motvirker fortykket hud. 

Trikset er å blande kortisonsalve og salisylvaseling 50/50. Salisylsalven er med på å slipe ned den fortykkede huden og lar kortisonet trenge ned i huden. 

Dette har vært veldig effektivt for oss. Man må bare passe på at man stopper med salisylvaslinen i tide før huden blir for tynn. 


Vår behandling på slike hender er: 

Alsol omslag
Pensling med  krystallfiolett på sprekker
Kortison behandling til eksem er borte, i starten salisylvaselin på tykk hud, 
Fet krem 
Tubifast bandasjer om natten 

1 kommentar:

  1. Hei, jeg fikk diagnosen Atopisk Eksem når jeg var barn og som voksen. Det var ikke før jeg fikk så alvorlige problemer at jeg måtte bruke mer og mer krem at jeg forsto at noe var galt. Det viste seg at jeg hadde RSS(Red Skin Syndrom) eller også kalt Topical Steroid Addiction. Dette er forårsaket av at jeg gjennom flere år med bruk av krem som elocon, locoid og betnovat at huden hadde opparbeidet seg en avhengighet. Det er skrevet flere vitenskaps artikler om dette i USA, men ikke så kjent for hudleger i Norge. Etter å ha vært sykmeldt i 1 og 1/2 oppsøkte jeg lege i USA som ga meg diagnosen og sa at jeg ville bli frisk i løpet av 1 år. Jeg hadde gått fra å ha atopisk eksem(noe jeg trodde jeg hadde i over 10 år) til å ha steroid krem avhengighet. Det som var til hjalp var selve rotårsaken til det onde. Les gjerne disse nettsidene(www.itsan.org http://www.red-skin-syndrome.com/) og oppsøk en lege som har erfaring med dette dersom du føler at du ikke kommer av kremmene.

    SvarSlett