fredag 13. oktober 2017

Regjeringen bevilger ikke ekstra penger til behandlingsreiser

Behandlingsreiser til utlandet finansieres gjennom en egen tilskuddsordning på statsbudsjettet. Helse- og omsorgsdepartementet har det overordnede ansvaret for ordningen.

I statsbudsjettet 2016 bevilget ikke regjeringen ekstra støtte til behandlingsreiser til utlandet, det samme er desverre tilfellet for statsbudsjettet 2017.

Konsekvensene av dette ble allerede synlig for gruppen kronisk lungesykdom og/eller atopisk eksem nå i 2017.

Barnegruppene er redusert fra ca 24 barn til 20, mens undomsgruppene er redusert fra ca 24 til kun 18 barn. 

Dette er kraftige kutt.

Behandlingsreiser viser til økte priser og høy Eurokurs som årsak til reduksjonen.


Tilbudet om behandlingsreiser til utlandet har blir bedre og bedre kjent i Norge,  noe som resulterer i flere søknader enn noengang - som igjen er kjempebra. Dette viser politkerene våre at tilbudet absolutt er nødvendig og det må få mer fokus,  slik at ekstra støtte kan komme på plass. 


Den manglende økning i støtte til turer for barn og ungdom er helt klart en utvikling i feil retning da man i flere år har jobbet med behandlingsreiser også for voksne med eksem. Det er jo ikke slik at eksemet automatisk forsvinner når du fyller 19 år.  Denne kampsaken føles nå håpløs.


Pasientorganisasjonene er våre største støttespillere i jobben for opprettholdelse av behandlingsreisene og økte midler.  LHL Astma og allergi,  Astma- og Allergiforbundet, Psoriasis og eksemforbundet er noen av de som jobber for dette. De gjør alle en fantastisk jobb, og derfor så synes jeg det er SÅ viktig å støtte de.


Hvilken organisasjon man er medlem av tenker jeg ikke er det viktigste, 
så lenge man støtter EN slik at de kan fortsette å kjempe vår sak !


Jeg vil benytte dette innlegget med å TAKKE alle de som fighter for denne saken. Vi trenger dere til å forsette dette arbeidet. TUSEN TAKK.


Info om behandlingsreiser Oslo Universitetssykehus:
https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/direktorens-stab/stab-fag-pasientsikkerhet-og-samhandling/avdeling-for-samhandling/behandlingsreiser2 kommentarer:

  1. Hei! Du er jo ganske erfaren med disse turene. Best å pakke alle medisiner i håndbagasjen eller nok slik at man klarer seg og resten i kofferten? Av praktiske årsaker, hva er lurest, sekk eller trillekoffert som håndbagasje?

    Takk for svar. :)

    SvarSlett
  2. Hei Line. Vi har alltid pakket kremer i kofferten, men laget noen små krukker til håndbagasjen da de blir veldig tørre på flyet. Du må sjekke om du får de større kremtubene som håndbagggasje med lege erklæring. Jeg er selv glad i sekk da jeg også bruker denne i løpet av oppholdet. :)

    SvarSlett