fredag 20. april 2007

Hva har vi gjordt og hva vil vi endre på.

Vi har gjodt mye riktig, men det er ting vi tar med oss som kan behandle bedre og hjelpe oss med å forebygge eksemet til barna.
Daglig behandling:
Vi har alltid smurt Locobase fetkrem morgen og kveld i gode og dårlige perioder. Nå har vi lært at i gode perioder kan Locobase fet krem bli for tett for den friske huden, og at vi kan bruke en krem med mindre fettinnhold eks. Apobase.
Forebygging.
Kp bad har vi kun brukt tidligere ved oppblussing og behandling av eksem. Nå har vi lært at det er veldig effektiv å bruke KP bad som forebyggende 1 gang i uken også når huden er eksemfri.
Elidel har vi brukt som forebyggende med et godt resultat. Denne skal vi nå gå bort fra og se hvordan dette fungerer. Dette føles godt, ettersom denne kremen ikke er godt nok forsket på ved bruk hos barn.
Behandling av eksem:
Ansikt eksem har vi kun smurt med hydrokortison 1% ( gruppe 1 ) i dårlige perioder. Nå skal vi bruke Alson omslag, smøre med Apolar( gruppe 2 ) til eksemet er borte og trappe ned med samme krem.
Hodebunns eksem har begge barna plaget av siden de var spedbarn, noe som vi ikke har behandlet noe særlig. Nå skal vi regelmessig bruke Fungoraal shampoo og Cosmica sin hodebunnsolje, ved siden av Locoid Cleo ( kortison ) når det er ille.
Eksem på kroppen skal frontes med Elocon ( gruppe 3 ) ved oppbluss hver dag i en uke, og trappes ned med samme krem. Dette er nytt for oss, ettersom nedtrapping vår har vært å trappe ned med mildere kortisonkremer.
Voksentoppen sine agumenter for dette er at summen av kortison vil bli det samme, men at ved en aggresiv bruk vil eksemen bli raskere borte og det er mindre sjanse for raskt tilbakefall ved denne nedtrappingen.
Vi har stor tro på dette og ser frem til de neste ukene med ny behandling og se hvor lenge huden deres vil holde seg eksemfri nå.
I dag er huden deres kjempemyk, noe som ikke er noe vi ser så ofte. Lillebror har litt eksem igjen på hendene sine og noen flekker på bena, men de er på vei bort.
De har hatt noen kløfrie dager, og det ser ut til at vi har klart å komme oss ut av den onde kløe sirkelen.
Vi er veldig glade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar