lørdag 5. januar 2008

Hvor kommer det fra ...


spørsmålene begynner å dukke opp igjen. Hva har vi spist nå ? Drukket ? Ny såpe ? Byttet barnehage som bekymrer han om dagen ? Ja da jeg vet, det trenger ikke ha noe med dette å gjøre. Men når eksemen kommer krypende tilbake e det vanskelig å ikke tenke på dette , spesielt når omverden er veldig opptatt av dette.


Lillebror sitt ansikt er alt annet en bedre - men det er jo en trøst at det kun er der det kommer nå. Jeg tenker at det har vært veldig mye julegodter, nyttår og bursdagsgodter i det siste og at ting vil roe seg ned fremover nå.Han fikk litt phenamin ved leggetid i kveld og håper at det vil hjelpe han å sove bedre i natt.

5 kommentarer:

 1. Stakkels barn. Vores mindste søn lider også meget af børneeksem. Han har været indlagt på hudafdelingen på Marselisborg hospital i Århus. Der fik vi en creme som hedder Protopic salve 0,03% og den er rigtig god. Måske har i prøvet den, men ellers så prøv at spørge jeres læge om det evt er noget for jer. Den er på recept og det eneste der har virket på vores søn.

  SvarSlett
 2. Nei, huff, stakkars! Det så ikke noe godt ut. Har fulgt med på bloggen din, og nå synes jeg at barna dine fortjener å bli kvitt eksemet snart!

  Men som du skriver under, så er det lettere å komme seg gjennom en vanskelig periode når man vet at man kan ha lange eksemfrie perioder!

  Stå på!

  SvarSlett
 3. Hei, jeg har ikke lest hele bloggen din, men kom over linken hit, og ville dele hvordan jeg ble kvitt eksemet mitt:

  Mulig en smule kontroversielt, men det som endelig hjalp min eksem var "prickly heat powder" fra snake brand/british dispensary med lavendel. Prickly heat er visst en type utslett man kan få i varme land, men jeg hadde vanlig atopisk eksem. Det er en type talkum, som (for min del) tørker ut eksemet(!). Jeg brukte det hver morgen og kveld + hver gang det begynte å klø. Jeg brukte ikke fuktighetskremer overhodet på de utsatte stedene mens jeg brukte dette pulveret.

  I tillegg merker jeg stor forskjell på når huden har farge og når den ikke har det, så når vintermånedene kommer og sommergløden forsvinner, tar jeg gjerne noen turer i solarium for å hjelpe huden min. Solbrun hud er tykkere enn blek hud, noe som gjør at den tåler mer.

  Sist, men ikke minst, sørger jeg for å spise mat med mye essensielle fettsyrer (omega ditten og datten). Dette er fettsyrer kroppen trenger, men ikke kan produsere på egenhånd, så man må selv tilføre det via kosten. Personlig spiser jeg mye fisk, men udo's choice skal visst være en mirakelblanding. Atopisk hud har en litt annen oppbygging enn vanlig hud, som gjør at den holder dårligere på fuktighet. Å smøre kroppen fra innsiden med disse essensielle fettsyrene hjelper veldig.

  Folk med atopisk hud får lettere tørr hud. Tørr hud klør, og når man klør blir det små betennelser i rifter fra negler osv, som blir til eksem, som igjen klør desto mer. Viktig å klippe neglene, og file over dem etterpå, slik at de ikke er skarpe.

  Ved behov for fuktighet har jeg brukt jojobaolje, som egentlig er en flytende voks som de kaller olje av ymse grunner. Jojobaolje har en oppbyggning som er nesten lik hudens egen, og har derfor en veldig god evne til å balansere huden, enten den er for fet eller for tørr/dehydrert. Den er også antiseptisk og virker mildt rensende. Den er 100% naturlig, så du kan spise den om du vil. Den har også en naturlig solfaktor på 6. Den fåes kjøpt på apoteket og koster rundt hundrelappen.

  Jeg kan nå spise hva jeg vil, bruke sminke og bruke hvilke som helst kremer/shampo/balsam jeg ønsker.

  Det er ikke sikkert dette virker for dere, men det virket for meg, så da ville jeg i hvertfall dele min positive erfaring, så kan dere ta det til ettertanke om dere ønsker.

  Lykke til!

  SvarSlett
 4. hei
  Kom over bloggen din ved en tilfeldighet, og gamleminner strømmet på....Min yngste var også svært plaget av atopisk eksem, første gang han fikk det reagerte han på en pyjamas med 25%polyester. Da var han 6 uker gammel, og pyjamasen satt fast i brystkassa pga all verken. Gjett hvordan mamma (altså jeg)følte seg da hun tok av pyjamasen og huden fulgte med? Det var akutt innleggelse på rikshospitalet, og vi ble tatt veldig på alvor! For ågjøre en lang historie kort: Vi merket at det gutten reagerte mest på var når vi foreldre var stresset. Vi har krevende jobber begge to, og hverdagen var til tider hektisk. Kortison, kaliumpermanganat, og rikshospitalets fuktighetskrem var de beste midlene. Endring i kosthold, støvsuging, forsøk på å fjerne allergener osv hjalp ingenting. Tvert imor bidro det til mer stress - og dermed mer eksem. Legene på riksen anbefalte oss t.o.m å beholde pus, selv om gutten teoretisk var allergisk mot katter: Han er sannsynligvis mer allergisk mot åesavne katten enn mot selve katten sa legen. En lege etter mitt hjerte.
  Nå er gutten 14 og fullstendig eksemfri. Det eneste han trenger nå er fuktighetskrem etter svømmehall-besøk.

  Lykke til, og alle mine beste hilsner og tanker.

  SvarSlett