lørdag 14. mars 2009

Storesøsters hender etter hjemkomst

bilde tatt 01.03.09 --- det begynner klø nå, bare noen dager etter hjemkomsten fra Gran Canaria.

9 kommentarer:

 1. Huff...

  Jeg er innom bloggen din med jevne mellomrom, og håper på å plutselig oppdage en mirakelkur for atopisk eksem. Jeg har en jente på snart 6 år, som har hatt atopisk eksem helt siden hun var baby.

  Vi har funnet ut at en del av hennes eksem kommer av matintoleranse, til tross for at hun ikke har utslag på allergiprøver. Så vi holder henne unna tomat, banan, løk, sitrus ++++, og da er hun faktisk mye bedre i huden sin.
  Ser også at svette er ille for huden hennes, og også om hun f.eks går våt i vottene sine.

  Vi bor i nord-norge, og det er begrenset hvor mye legende sol hun får på kroppen sin, så om en måneds tid skal jeg ta henne med til syden for første gang. Jeg er spent på hvordan sol og saltvann vil virke på henne.

  Jeg sender dere mange gode tanker, og håper at dine (og mitt) barn vil vokse dette av seg.

  SvarSlett
 2. Hei Jill,

  så hyggelig å høre fra dere.

  Sydentur er veldig godt og etterhvert nå begynner det jo å bli gode bade temp også.Hvor går reisen ? Det blir spennende å se hvordan jenta di reagerer. Det kan jo svi litt i begynnelsen men det blir helt klart bedre om en kommer over sviingen.

  Vi går en spennende tid i møte nå med hensyn til våtere og varmere vær. En vanskelig tid for eksem barna.

  Forsatt lykke til og stå på :-)


  Håper å høre fra dere igjen.

  Klem fra oss.

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen dette ja, blir mer kløing på eksembarnet med en gang vi setter oss i buss eller fly...

  SvarSlett
 4. Hei Jill og "Søsken". Har også et barn med atopisk eksem. Hun blir 8 år i april. Håpet om at hun vokser det av seg svinner. Vi også sliter med hendene på denne årstiden. Har dere prøvd en krem som heter Calvedon? Fikk tips av hudlegen. Dette er en krem som brukes på stomi-pasienter for å beskytte mot fuktighet. Lykke til begge to:-)

  SvarSlett
 5. Calvedon... er et nytt navn for meg. Takk for tips ... skal sjekke det ut.

  SvarSlett
 6. Stakkars jenta di,
  som sliter med slike eksemhender som jeg kaller det. Som du har lest på bloggen min, sliter jeg med det samme, og det verste er på hendene. De er jo i kronisk aktivitet og når en elsker å male og tegne er det en smule frustrerendes til tider. Men som sagt, man lærer seg å leve med eksemen på en måte. Får håpe barna dine vokser det av seg, det er jo enda håp. Håpet mitt gikk ut da jeg bikka over ungdomskolealder, men det er bra til tider da, eksemen altså. Sommeren og sydenturer er den beste medisin, sammen med en god dose kjærlighet fra sine nære og sine elskede pusekatter som jeg heldigvis ikke er allergisk mot:)

  Fantastisk bra blogg,
  blir inspirert til å lage min egen eksemblogg jeg ;)

  SvarSlett
 7. Og du, Avene Kuldekrem for hender kan fungere en liten periode i de mest fuktige og kalde tidene. Den kjennes ut som en maske på hendene og man må ikke smøre seg hver gang man har vasket hendene. Funker innimellom på mine hender :)

  SvarSlett
 8. Elisabeth... jeg kan ikke finne noe på Calvedon på nettet. Tips om hvor jeg kan finne noe info rundt denne kremen ?

  SvarSlett
 9. Hei myrelle, tusen takk for hyggelig og nyttig hilsen.

  Godt å høre at det blir lettere å leve med eksmen etterhvert som en blir større. Som mor tenker jeg masse på fremtiden dere og hvordan det vil bli for de.

  Vi har ikke prøvdt ut Avene kuldekrem på henende deres - men jeg skal skrive det opp å teste det en dag :-)

  Ha en flott uke.

  SvarSlett