lørdag 3. oktober 2009

Life is a rollercoaster just got to fight it .......

Storesøster sin tur om dagen. Har fått mye utslett på kroppen de siste dagen - spesielt på armene. Området rundt munnen er er stort problem om dagen - vi får det ikke vekk, det kryper seg isteden utover.

Hilde Christina skiver om SOS produkter til tørr hud. Hun anbefaler :

Decléor Essential Balm.
MD Formulations Critical Care.

Kansje dette må prøves .. prislappen betyr ikke noe lenger etter å ha brukt ti tusener på kremer opp igjennom årene.

Tusen takk Hilde Christina for nye tips.

5 kommentarer:

 1. SV:

  Ja mamman min er sykepleier, så var først hos hudlege i år, men før det har det alltid vært fastlegen min og hun som har tatt hand om den. Jeg er jo 17 år nå, og har det fortsatt. Hudlegen sa at jeg neppe kom til og bli kvitt med det.

  Kremer og slikt funker ikke så veldig på meg, de er så sterke og gjør huden min ekstremt tynn. Har hatt eksem siden jeg var spedbarn. En plass jeg aldri blir kvitt det er "inni albuen". hadde det i knehasene før, men det er borte nå. Det var så ille når jeg var liten at jeg måtte bandasjeres over hele kroppen av og til for at jeg ikke skulle klø meg til blods. Nå for tiden har jeg det på ryggen, "inni albuene", ansiktet, halsen, skulderene og brystkassen. Det er noe herk! Er lei av og måtte smøre meg inn med fuktighetskrem hver gang jeg dusjer, og at jeg må gjøre det resten av livet høres slitsomt ut. Mamma har psoriasis, og for en stund siden når eksemen min var ille, trodde vi at det var det jeg begynte og få. Men det var det ikke.

  Men som et skikkelig problem barn har jeg ikke bare eksem, men hadde astma når jeg var mindre, har en kraftig allergi og leddgikt. Så alle har vel noe og slite med.

  Håper barna dine vokser det av seg, virkelig! :)

  SvarSlett
 2. Forresten, når jenta de blir større, ikke la henne bruke sminke. Jeg bruker aldri sminke i hverdagene. Omså bruk produkter som mineral-greier osv. Jeg bruker en krem som heter locoid tror jeg, på eksemen, har fått anvisninger hos legen hvordan den skal brukes. Har nettopp fått to nye kremer uten kortison til ansiktet. Eller gjelder det bare og være flink med fuktighetskrem, jeg bruker essex, hudlegen min anbefalte den. Den er ikke så dyr, du får kjøpt den på apoteket og du kan få den i store flasker. Før brukte jeg aderma exomega eller avene. Disse er rett og slett for dyre, spesielt nå som jeg bor alene. Men husk at du kan dra til hudlegen og få søknadskjema om og få "tilbake penger" for alle produktene du kjøper. Det gjelder fuktighetskremer og slikt som er kjøpt på apoteket. Ta vare på kvitteringene! Ellers, jeg får eksem visst jeg farger håret, visst jeg lar håret henge ned når det er vått i nakken. Jeg bruker "sebamed shampoo og balsam". Skift ofte på sengen, av og til kan jeg våkne neste morgen og det svir over hele kroppen. Sol og solarium hjelper mot eksemen min i alle fall, to uker i syden og jeg har ikke eksem igjen på kroppen, eneste kjipe er jo at med EN GANG man kommer tilbake, slår det ut. Det går ant og søke på behandligsreiser hos lege osv.

  :)

  SvarSlett
 3. Slik ser Simen ut ja, mer nuppete da,men stortsett likt. Har begynt å prøve ut PureLan, den kremen ammende mødre bruker for å smøre brystvorta med, fungerer godt som lypsyl hvertfall,og han sier selv han liker den,samt den er fet og sitter på lenge,gnis ikke bort,er jo da en salve også,så ikke mye vann i den med tanke på kulde og slikt ut.
  Men er jaggu ikke morro med den derre ansikt eksemen, vanskelig å få bort jah.. grr.. irriterer meg grønn til tider,og tankene snurrer,hva har han spist,hvorfor,har han slikket seg mye rundt munn..hvorfor.. men man får ikke alltid svar. Lykke til =)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for kommentar i bloggen min.
  Slik var min barndom også. Flekker som kom og gikk. Tenkte bare jeg skulle si at selv om jeg nå har noen pigmentflekker på hendene (de viser bare om sommeren når jeg blir brunere, og er ikke så veldig skjemmende egentlig), så har jeg faktisk BARE eksem på hendene nå. Som barn hadde jeg eksem i ansiktet, i knehasene, oppover armene og på føttene, på baksiden av lårene og på ryggen. De fortærende flekkene kunne dukke opp hvor som helst, men det gjør de ikke lengre. Nå er det bare hendene som er "problemet." Og det er på et nivå jeg absolutt kan leve med. :-)

  SvarSlett
 5. Hei Elisabeth - godt å høre at ting er bedre og at du "kun" er plaget på hendene til tider. Har velidg fokus på barna sin fremtid med denne sykdommen og det er så godt å høre fra dere som også har denne sykdommen som store :-)

  Takk.

  SvarSlett