mandag 8. februar 2010

Da er ungene og jeg klare for God Morgen Norge i morgen 09.02.2010

Må innrømme at jeg er veldig spent foran morgendagen - ungene og jeg er gjester hos God Morgen Norge sammen vår lege for å snakke om atopisk eksem.

Veien hit gikk veldig fort, da jeg tok kontakt med Mette Heimann Akerø tirsdag i forrige uke for å høre om hun var interessert i å skrive en sak om AE.

Allerede onsdag fikk jeg en tilbakemelding fra henne om at dette virket interessant. Og ettersom de hadde fått en kansellering var det jammen plass til oss allerede i morgen.

Hjelp .. tenkte jeg, men etter en tel til vår lege Bente Krane Kvenshagen - som sa seg villig til å være med - ble det plutselig litt mindre skummelt.

Mette Heitmann Akerø har nå lagt ut sin nett artikkel som dere kan lese her:

Bente Krane Kvenshagen stiller opp til nettprat etter innslaget - så det bare å sende inn spørsmål til henne.

Da er det bare å ønske oss lykke til.

15 kommentarer:

 1. Lykke til i morgen, får desverre ikke sett det, for jeg må på jobb...

  SvarSlett
 2. Lykke til, skal føle dåkker fra "sykesenga"!:)

  SvarSlett
 3. Håper dere har prøvd Homeopati.

  SvarSlett
 4. Flott at det blir satt litt fokus på eksem. Jeg slet lenge med atopisk eksem i tenårene og var betent i ansiktet, på halsen og på hendene.
  Etter mange kremer og forsøk for å få bukt på eksemet, fant jeg en flott krem som het Elocon. Jeg bruker den i ansiktet og på hendene. Den lindrer kløen, demper irritasjon og fjernet eksemet mitt. Den er absolutt verdt et forsøk - og har fungert på flere bekjente av meg! Lykke til videre med smøringen :)

  SvarSlett
 5. Hei. sitter og ser dere på God Morgen Norge. Eksem blant barn og ungdom er mange som har det i dag.
  Jeg er refleksolog. jeg vet at det er en jungel av kremer og alternative behandlinger der ute. Vi har hatt gode resultat når det gjelder eksemer.Selvsagt kan vi ikke love resultat, men refleksologien har gode metoder og viser ofte raske resultat.
  Hadde bare ønske om å si det.
  Mvh Ingunn

  SvarSlett
 6. Renee kristin hagen9. februar 2010 kl. 10:49

  Så flinke dere er som trekker dette frem i dagen, vi trenger mer informasjon og publisitet om AE.

  Barna var kjempeflinke å være på tv! :)

  Har selv en sønn på nesten 8 mnd, som lider av sterk AE. Vi går til behandling på barneklinikken ved sykehuset, og har allerede vært gjennom et bredt spekter av kremer.
  Våtbandasje-behandling fungerte ikke, så de 1600,- var helt bortkastet.

  Heldigvis funker det bra med Apolar på oppbluss, og mengder med Decubal morgen og kveld.

  Lurer på hvordan du gjorde det med neglene på barna dine når de var babyer?

  Synes det er litt vanskelig å få dem "korte nok", og han klør seg ofte til blods i ansikt og ører...

  Lykke til videre, håper de vokser av seg det verste. :)

  SvarSlett
 7. Har nettopp sett dere på tv. Flott innslag og jeg fikk flere nye tips til mine atopiske barn

  SvarSlett
 8. Hei,hei.
  Jeg fikk dessverre ikke sett innslaget på God Morgen Norge, men fikk referat fra en venn som absolutt mente jeg måtte få info om dere.
  Jeg har i flere år laget en spesialserie mot nettopp eksem, psoriasis,kløe og tørr hud, den serien består av flere produkter.
  Den er laget av kun naturlige ingredienser, og har vist seg å ha god effekt for mange.
  Jeg vet at dere har prøvd alt, og er helt sikkert ganske sliten av alle prøvelser/nedturer. Jeg håper du tar kontakt, så sender jeg noen prøver til dere.

  Mvh:Ann-Mari,mobil:46432317.

  SvarSlett
 9. Hei ... ja da var vi ferdig og det føltes bra. Helge og Vår var veldig hyggelige og lette å snakke med.

  Det viktigste med dette er å gi atipisk eksem mer fokus. Det håper jeg at vi fikk til. Ser at Bente har fått mange spørsmål og det er helt topp.

  Vi fikk frem mye av det jeg ønsket - men kansje det osgå kunne vært litt fokus på den psykiske delen. Men tiden går så altfor fort og vi fikk jo veldig mye sende tid.

  Det var to stolte barn som kom tilbake på skolen.

  Homeopati:
  Nei - vi har ikke prøvd homeopati.

  Elocon:
  Kortison gruppe 3 - bruker vi når det er behov og er veldig fornøyde.

  Refleksologi:
  Har jeg ikke hørt om før.

  Negler da barna var spedbarn:
  De sa jo på sykehuset at de ikke skulle klippes men rives. Det fungerte jo ikke - så jeg handlet inn en baby neglsaks som vi har klippet de med siden, helt fra de var babier. Dette har fungert for oss - og til tider brut mye votter / bandasje spes om natten for å forhindre kloring.

  Spesialserie med kremer for eksemhud: Høres selvfrgelig velding interessant ut.


  Tusen takk for støtten :)

  SvarSlett
 10. Hei!
  Jeg så dere på God Morgen Norge i dag tidlig, og tenker med gru tilbake på "vår" tid med eksem og psoriasis. Vi er helt kvitt dette problemet hos oss, og deler gjerne med dere hva vi har gjort. Et lite stikkord er innenfra og ut- utenfra og inn. Bare rene naturprodukter. Vi er veldig skeptiske til kjemiske stoffer, da dette har gitt mer allergier enn det har hjulpet tidligere. Vi fikk et tips om dette, og det har fungert over all forventning.
  Ta gjerne kontakt med meg på mail gutri@online.no så kan jeg komme og vise dere.

  SvarSlett
 11. syns det er kjempefint at atopisk eksem endelig blir tatt opp i media sånn at andre kan få litt innblikk i hva det er og hva det innebærer...får alltid høre " ja men det er jo bare å smøre det" men det er ikke "bare smøringen..det er jo så masse annet også....vi har foresten samme lege :) kan ikke gjøre annet enn å skryte masse av henne...vi fikk den hjelpen vi trengte med en gang av henne... er kjempefornøyde med henne som lege:) syns barna dimne var kjempeflinke også idag:)

  SvarSlett
 12. Refleksologi er behandlingsform som springer ut fra fotsone terapi. Vi jobber på punkter på hele kroppen, ikke bare føttene, og med det har vi et større utfallsfelt.Vi bruker hendene og sonestaver til å trykke på punktene. Refleksologi er å sette igang prosesser i kroppen som på en eller annen måte er defekt eller fungerer dårlig. hele kroppen vår er satt sammen av mange prosesser som gjør at kroppen fungerer som den gjør. når vi får ulike lidelser , mener vi at det er prosesser som fungerer dårlig. Vi trigger desse prosessene til å jobbe igjen.
  Det er som sagt en jungel av alternativ beh, og vanskelig å vite hva man skal tro på å ikke. Jeg ville bare informere dere om denne.Etter mange år jeg har studert denne behandlingsformen, blir jeg stadig overassket og glad for våre resultat.
  Ved evt flere spørsmål ol: Ingunnflolo@hotmail.com.

  Mye lykke til videre!

  Mvh Ingunn

  SvarSlett
 13. Hei!
  Kjempebra innslag på God Morgen Norge i dag. Flott med litt fokus på en så psykisk og fysisk krevende plage.

  Jeg har selv vært plaget med atopisk eksem i mange år. Første gang var da jeg var barn, men det gikk bort etter noen år. Så kom det tilbake når jeg var 18. Det tok meg mange runder hos diverse leger og spesialister. Kremer, kortisonsalver, lysbehandling, allergitester, men ingenting hjalp. I dag er jeg 23 og er kvitt problemet!

  Jeg er egentlig ikke den personen som tror på alternative behandlingmetoder, men i frustrasjonens hete kom jeg over ei som jobbet som biopat. Hun gjorde en såkalt VEGA-test på meg og fant masse matvarer som kroppen min burde holde seg unna. Det er ikke snakk om allergier, for jeg har aldri slått ut på allergitesting, verken blodprøver eller prikketester.

  Jeg holdt meg unna disse matvarene i en to måneders periode og ble helt bra! Jeg kunne etterhvert også spise noen av disse matvarene igjen (med måte).

  En salve som hjalp meg på det verste var "Tyroler Natursalve" fra helsekostbutikk. Den lindrer og hjelper mot kløe. Jeg ser på den som naturlig kortison!

  Det er sikkert frustrerende for dere å høre alt som har hjulpet for alle andre, men følte jeg måtte si det likevel.

  Hver og en av oss er vi forskjellige, men jeg håper virkelig dere får bukt med problemet!

  Varme tanker til dere!

  SvarSlett
 14. en dansk hjemmeside om allergi og eksem har denne artikkelen i dag:
  http://www.allergiskhverdag.dk/eksem/index.php?mod=ArtEksem&ID=1195
  Handler også om mestring, livskvalitet og eksem

  SvarSlett
 15. Hei Siw! Dere gjorde en flott innsats, er stolt av dere alle!

  Jeg vil gjerne nevne Facebokk sida vår - Atopisk eksem. Denne siden blir brukt flittig av utvalget og andre medlemmer - ta en kikk her!

  MVH
  Kjersti

  SvarSlett