tirsdag 22. mars 2011

Selvangivelsen klar - hva med særfradrag ?


Les blogginnlegget HVERDAGSLIV på godt og vondt - her finner du gode tips om særfradag.


Selv har jeg aldri lagt ved særfradrag pga barnas kroniske atopiske eksem - men etter å ha snakket med FB venn Hege skjønner jeg at dette burde vært fullt opp mange år tilbake. Spesielt når vi ikke har innvilget grunnstønad.


Det hadde nok vært en liten andel penger spart - med tanke på utgifter på Tubifast, KP bad, vask av tøy, strøm til Kp bad. Og ikke minst alt ekstratøy med brukes og kastes. Det har vært mye sengetøy, pysjer, undertøy, straømpebukser, sokker etc opp igjennom årene som har blitt helt ødelagt av fet krem og Kp bad og ekstra mye vasking.


Ska du legge ved særfradag på din selv angivelse ?

4 kommentarer:

 1. Det har jammen ikke jeg tenkt på eller! To av barna mine har kronisk atopisk eksem, å det går med en god del, både til klær, utstyr, kremer, bad, osv osv. Det blir en brukbar sum til slutt! Men hvordan gjør man dette? Vi går til hudspesialist annenhver mnd, kanskje hun kan hjelpe oss med dette? Synes vi fortjener å få igjen for en god del, for dette er ikke en utgift vi faktisk kan bare la være å bruke, dette er noe vi må ha! :)

  SvarSlett
 2. Hei! Må bare spørre, hva er KP bad? Har baby med eksem og legen skrev til oss at hun burde bade 2 ganger pr uke i KP bad. (Er det det samme som Krystallfiolett?) Takk for svar!

  SvarSlett
 3. Hei Line - KP bad er Kaliumpermanganat bad - det er det rosa badete som jeg har badet ungene masse i opp igjennom årene. Se innlegg om Kaliumpermanganat her.

  http://sosken.blogspot.com/search/label/Kaliumpermanganat%20bad

  SvarSlett
 4. Hei Stine - er dere kjent med paragraf 5.22. Dette er en refusjonsordning hvor du kan få tilbake 90 & av utlegg for fuktighetskrem og oljer. Les mer her: http://sosken.blogspot.com/2009/06/sknad-om-bidrag-til-legemidler.html

  Ta det opp med legen deres - de er altfor dårlig til å informere om slike ordninger. Ved siden av 5,22 kan du også søke om hjelpestønad og evt. grunnstønad. Sistnevnte er veldig vanskelig å få igjennom med diagnosen atopisk eksem.

  Rop ut om du trenger mer hjelp - evt. send mail :) For ja - det blir store utlegg og kostander i løpet av et år når en har denne sykdommen i hus.

  SvarSlett