tirsdag 19. april 2011

10 år med eksem -- vil storesøster noengang vokse det av seg ?

Lommelegen skriver : Ved atopisk eksem vil opptil 90% av barn som har dette eksemet være symptomfri ved puberteten, men noen får omfattende plager også som voksne.

Vil storesøster være den prosentandelen som ikke vil bli kvitt eksemet - MÅ hun leve med denne hudsykdommen resten av livet.

Jeg har ikke mistet håpet på at utslett og kløe skal forsvinne helt fra hennes liv men det er på slike dager at håpet blir svekket. Hun har mye utslett i ansiktet og nedover halsen. Vi har tatt bilder i dag for evt bruk ved BHR eller andre søknader, men hun vil ikke at de skal legges ut her. Hun har blitt så stor og jeg har full forståelse for at hun ikke lenger ønske å dele et sårt ansikt med dere.

Vi har laget en liten behandlings kalender. Alsol omslag  i noen dager nå med kortisonkrem både i ansikt, hals og hender.  Tubifast bandasjer på hendene om natten. Håper at en stramt behandlingsregime vil gjøre underverker.  Hun krysser av etterhvert som behandlingen er gjordt.


Vi lager Alsol omslag av kompresser som vi dypper i løsningen. Vi handler Alsol på atotek i Sverige uten resept til kun ca 30 sek.  


Vi legger de våte kompressene på hendene og surrer plastikk film rundt for at det skal holde på fuktigheten.
Storesøster har det på i ca 15 - 20 min før vi tar det og lar det tørke  - før smøring av Elocon og deretter fuktighetskrem og så Tubifast.

4 kommentarer:

 1. Uff, det er vondt dem skal ha det sånn. Håper guttene mine vokser det av seg! Min mor er over 50år og har det like ille den dag idag, hun har gitt opp. Allergi, eksem og utslett. Håper virkelig ikke guttene mine får det sånn! Jeg har to søstre og ingen av oss har arvet en eneste allergi, prikkfri for eksem og alt, så det er ren flaks! men samboeren min har det samme, så da var det nok ikke til å unngå. Vi brukte alsol-omslag etter Elias, som da var 4mnd, fikk en stor infeksjon i eksemet i hodet. Satte seg gule staflykokker i det, så vi ble innlagt, å i tillegg hadde han nyrebekkenbetennelse og urinveisinfeksjon stakkar. Mye barna våre skal igjennom, å man blir hjelpesløs mamma når man ikke får hjulpet dem som en vil :( ønsker dere masse lykke til, håper hun er så heldig å vokser det av seg, eller litt i hvertfall. Stakkars :(

  SvarSlett
 2. Jeg håper også at hun vil vokse den fra seg eksemnet.

  Selv ble jeg mye bedre da jeg gikk på videregående. Jeg var sterkt plaget i mange år (fra jeg var tre mnd og til jeg var godt opp i tenårene). I dag er eksemenet mest sporadisk og jeg er mest plaget av soleksem, og i år har vi lagt ferien til april, men sannelig er det ikke syden stemning i Danmark nå og eksemenet var visst med i bagasjen.

  Da jeg var lita fikk jeg stadig høre fra leger etc at jeg ville vokse det fra meg, først ble jo dette fortalt til mine foreldre og senere til meg. Jeg hadde stadig håp, men det skjedde aldri. For meg ble hvert år som barn og tenåring en stadfestelse av at håpet ble mindre og det føltes veldig urettferdig. I dag er jeg nesten litt irritert at helsepersonell gav meg slike falske håp opp igjennom oppveksten.

  Jeg har lest bloggen din flere ganger og vil gjerne takke deg for at du setter fokus atopisk eksem. Tusen takk og jeg håper virkelig at barna dine vil få eksemfrie hverdager.

  SvarSlett
 3. Hei Stine - takk for at du tok deg tid til en fin kommentar. Det setter jeg stor pris på. Hyggelig å se hvem som besøker bloggen. Håper dere har en bedre tid foran dere nå.

  Hos oss hjalp det med behandling i påsken - ansikt og hender er mye bedre. Men det skal desverre så lite til før eks. det blir klort opp på hendene. Men sånn er det.. vi har det bedre enn på mange år tross alt og er takknemling for dette :)

  SvarSlett
 4. Hei til deg også Karin - så hyggelig å høre at du stadig vekk besøker oss. Det liker vi :) kjemoekoselig med en kommmetar fra deg.

  Enig med du at det gir falske forhåpninger når en til stadighet hører at man kommer til å vokse det av seg. Når da !!! De fleste er heldige å gjøre dette i allefall for en periode av livet, men for andre er dette er sykdom man må leve med hele livet.

  Håper din ae holder seg bort og at du får en fin sommer uten soleksem.

  Klem

  SvarSlett