onsdag 28. mars 2012

Det er ikke noe som heter å vokse av seg eksem!!

Om man leser om eksem på ulike nettsider og i informasjons hefter står det nesten alltid at 90 % VOKSER av seg eksemet ved 6-7 års alderen  - dette er ikke gitt desverre og gir falsk håp. Det høres jo helt feil ut at man vokser av seg en sykdom - eksem er en hudlidelse som ikke bare forsvinner en dag og holder seg borte resten av livet.  Noen opplever kansje at de er heldige og ser at eksemet forsvinner når barna begynner på skolen, men eksemet  kan plutselig dukke opp i ungdomsårene eller i voksen alder.   Jeg liker heller å tenke på at eksemet går i dvale for en periode, isteden for å vokse fra eksemet.

Ungene er nå 11 år og 8 år og de har ikke vokst seg fra eksemet enda og det ser ikke ut til å forsvinne med det første heller. MEN .. de har det bedre nå enn for to - tre år siden. Eksemet er der og  det er en stor del av deres liv og hverdagen handler mye om smøring, utslett som kommer og går og behandling.

Det som jeg synes er så trist at det er så mange der ute som får denne sykdommen og at det fortsatt er pasienter som ikke får den hjelpen de trenger. DET MÅ VI FÅ GJORDT NOE MED.


Hendene til storesøster i dag. Tid for alson  - kortison - tubifast.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar