torsdag 29. mars 2012

Pubertert , ansiktseksem og nye kremutfordringer.

Storesøster har rukket å bli 11 år og det gir oss nye utfordringer.  Huden i ansiktet viser tydelig tegn på begynnende pubertert med acne lignende prikker. Jeg føler vi akuratt har landet på våre favoritt produkter som vi smører med daglig, men er nå nødt til  å finne nye produkter til ansiktet hennes. Huden hennes trenger masse fuktighet, men det er ikke like heldig å bruke så fete kremer som tidligere da dette legger seg mest som et lokk utenpå den fine huden hennes.

Vi har prøvd i noen måneder nå å finne  kremer som gir masse fuktighet som kan erstatte, Locobase Repair, Ceridal, Vitapan og Apobase som har vært hennes favoritter i ansiktet. Kremer som IKKE på noen måte har gitt svie ved påsmøring.  Det er nettopp dette som er det vanskelige . Vi har hatt et lite utvalg hjemme som hun har prøvd, men de blir forkastet med en gang da det svir med en gang og må vaskes vekk.  Til tider blir jeg nesten oppgitt og sint - da jeg ikke kan skjønne at alt som ikke er de "kjente" kremene skal være så vonde å bruke. Men samtidig får jeg så vondt av henne også, tapre jenta mi som også så gjerne vil finne noe som fungerer.

Jeg har vært innom vårt  Boots apotek og de var vedig behjelplige da jeg fortalte om mitt dilemma. De skjekket alle skuffer  for kremtester og jeg fikk med meg en god bunke hjem. Så det har blitt mye prøving de siste ukene.Denne uken tester vi Cliniderm sitt serum + barrier repair. Jeg krysser bare fingerene for at dette kan være løsningen for henne - for både storesøster og jeg blir frustrerte og fortvila av all denne prøvingen og feilingen. 

Har noen av dere tips til en god ansiktskrem som IKKE svir, ikke er så fet  men som gir masse fuktighet ?
Takker for alle tips.

8 kommentarer:

 1. Hei!
  Leste kommentaren din.
  Jeg ville helt klart prøvd med Decleor sin balm. Har god erfaring med denne fra tidligere eksemproblemer, som jeg skrev, både på babyer, barn og voksne (og dyr). Bruk den punktvis på eksemen.
  Ellers ville jeg også prøvd Exomega serien til A-derma (fås kjøpt på aoteket). Dette er vel den eneste produktserien jeg har noen god erfaring med ellers på atopikere.

  Ser du skriver at hun også sliter litt med akne oppe i det hele. Viktig å ikke bruke sterke uttørkende produkter, klikk deg inn på linken under for litt råd/tips til gode produkter osv til ung tenåringshud.

  http://hannaburhol.blogspot.com/search/label/Tenåringshud

  Lykke til:)
  Hilsen Hanna

  SvarSlett
 2. Her har jeg ingen erfaring, men lykke til i jakten! Skjønner det ikke er bare bare når huden endrer seg og trenger litt andre ting. Og god påske til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Har ingen erfaring, men den kremen vi har landet på i tilegg til alle de kremer fått på resept til vår 6 mnd. gammel baby er Decubal sin. Hvit tube med rød kork. Det er eneste kremen hun ikke gråter av når hun blir smurt.

  Lykke til.

  Og takk for tips i min blogg :)

  SvarSlett
 4. Vi lander som regel på Decuba ansiktskreml for tiden, men det endrer seg jo til stadig...
  Alsol og elocon er også hyppig i bruk (fast x2/uken med seroidkrem - det holder det meste i sjakk...)

  Jenta er 13 men ikke så utviklet ennå, så det kan være det kommer mer hormoner etterhvert
  Har ellers lest at de med eksem ikke får så mye kviser mm så det er jo lystelig lesing ;)

  Vi har ikke god erfaring med A-derma...

  SvarSlett
 5. Hei, vår datter har blitt betydelig bedre, hun er nå 14 år.
  se Ninniz.blogg.no
  Eksemmamma

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fine tilbakemeldinger - etter mange uker med testing har vi enda ikke funnet en krem som får tommelen opp fra storesøster. Så vo fortsetter jakten.

  Hei på deg Eksemmamma - det var lenge siden. Følger staidg med på http://ninniz.blogg.no/ - hun har jo blitt så stor og for en flink fotograf hun er. Koser meg med bildene hun legger ut :) Godt å høre at hun er bedre.
  Klem

  SvarSlett
 7. Heisan!
  Håper dere har funnet en krem som ikke svir, men kommer med en liten kommentar likevel:)

  Jeg har ikke barn med atopisk eksem, men har vært ett (liker å tro at det ikke var så altfor lenge siden).

  Det er ofte karbamidkremene som svir mest. Så selv om disse skal være veldig bra, er det greit å unngå å ha de i ansiktet. Noen ganger må man se an om nytten er verdt ubehaget...
  I mine oppblussperioder, eller i de ekstra tørre periodene, bruker jeg nesten alltid locobase. Synes andre kremer ofte "slutter å virke" etterhvert som de trekker seg inn, eller at kremer som decubal blir mer som et fett lag på huden.
  Det er gode ansiktskremer for atopikerhud på apoteket. Jeg har veldig god erfaring blant annet med aderma. Har også grei erfaring med avene, men den kan svi om huden er litt sår. Seriene har også ansiktsmasker o.l. som har grei effekt, og som kan gi en litt hyggelig og jentete vri på lange kveldsstell.

  Det er vanskelig å finne balansegangen når atopikerhuden begynner å bli mer voksen. Bruk av fete kremer tetter porene og gir kviser/urenheter. Samtidig tettes porene også fordi man har dehydrert hud i utgangspunktet. Det er nesten bedre å smøre ansiktet med en lettere krem i to omganger, en å bruke en typisk "fetkrem".
  På min "voksenhud" har jeg fått elsk på produkter fra et merke som heter elixir som finnes i hudpleiesalonger. Uparfymert, gir masse fukt, virker mot urenheter og har renseprodukter som ikke gjør huden "stram" etterpå.. Og svir ikke ;) Bra produkter, som ikke er uforholdsmessig kostbare.

  Ikke avskriv "utypiske" eksemprodukter for ungdomsjenta;) Lykke til fra meg! :)  SvarSlett