lørdag 20. april 2013

NRK setter fokus på EKSEM

NRK har laget to nye artikler om Eksem les de her:
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du tok deg tid til en lang og interssant kommentar :)

  Jobber masse med å sette fokus på eksem og de to siste årene har det blitt mer synlig og mer håper vi at det blir.

  Det er så viktig å få frem at dette er en sykdom som for mange er kronisk og som man må leve med hver dag.

  For meg er det viktig at de som får barn i dag med eksem får en lettere vei å gå enn det vi hadde og at mine barn får et så bra liv med eksem som overhode mulig.

  Takk Gunnlaug for at du er der :) Hilsen Søskenmamma.  SvarSlett
 3. Hei! Så bra at dere setter fokus på dette. Man trenger å få fortellingene. Jag har aldrig reflektert over at eksem kan väre så slitsomt, har satt det i harmlösbåsen. Dette var en öyeåpner. Takk!

  SvarSlett
 4. Hei Anna - takk for at du tok deg tid til en hyggelig kommentar.

  Eksem er for mange så mye mer enn bare litt utslett. Jo mer andre vet om denne sykdommen - jo lettere er det å leve med den.

  Hilsen Søskenmamma :)

  SvarSlett
 5. Hei! Sterkt å lese, jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette. Hadde bare lyst til å si til ungene at selv om det er forferdelig vondt nå, med hud som sprekker, sår som "aldri" gror og forferdelig kløe og svie, så kan det hende at det blir bedre. Jeg er 26 år nå, og har ikke hatt eksem på flere år. Jeg har nok vært en av de heldige som vokser det av seg, men det er jo ingen grunn til at det ikke skal skje med flere. Jeg hadde i alle fall aldri trodd at det skulle skje med meg. Masse lykke til. Jeg tenker på dere.

  SvarSlett
 6. Hei Kirsti - flott å høre at du har blitt bedre med årene. Det er det vi håper på og etter mange år med smerter og behandling begynner jeg å tro på at ungene kommer til å få en bedre hverdag.

  Før turte jeg ikke å håpe på en eksemfri hverdag i frykt for flere nedturer, men de siste to årene har vist at eksemet endrer seg og vi har færre vonde dager.

  Vi har mer erfaring både vi voksne og barna på hvordan eksemet oppfører seg og er mer forberedt på de vonde dagene som kommer i ny og ne.

  Med vår kunnskap om behandling og forebyggende tiltak, vi har lært oss gjennom årene, har jeg nå tro på at barna skal få en bedre hverdag når de blir eldre både med og uten eksem.

  Takk for at du tok den tiden til å legge igjen en kommentar. Det betyr mye :) klem fra Søskenmamma.

  SvarSlett
 7. Kjempe viktig tema å legge fokus på. Jeg og tvillingbroren min har slitt utrolig mye med atopisk eksem. Jeg hadde mest som barn, og han har blitt ille de siste årene. Utrolig hvordan det har gått ut over både selvbilde, selvfølelse og velvære fra barnealder av. Jeg følte meg nok mye ensom med denne sykdommen, og hadde utrolig mye vondt uten at det ble tatt veldig alvorlig.

  SvarSlett
 8. I tillegg kjenner jeg veldig igjen den følelsen som den unge jenta kommer med, at man bare vil legge seg ned å skrike. Har all medfølelse, og vet at det tærer fryktelig på humør og alt. Det som hjalp meg faktisk, var cliniques 3 stegs sett for tørr hud. Brukte først kortisonkrem til de væskende sårene ble litt bedre, og til huden føltes sterkere. Dermed brukte jeg cliniquesettet. Hver morgen og kveld.

  Kortisonkrem har merkbart også tynnet ut huden min, så det er viktig å være forsiktig med det:)

  SvarSlett
 9. Hei. Hadde selv atopisk eksem når jeg var liten. Dette irriterte jeg meg grenseløst over flere ganger der jeg blødde og det svidde. Spesielt på albu området, men også baksiden av knærne. Det som har funket for meg er salven elocon. Den har hjulpet meg mye. Men er ikke sikkert den funker for dere som den funket for meg. Er nå 20 år og har nokk vokst av meg en god del av denne eksemen. Men har litt tørr hud her og der inniblant. Men er stort sett fri for denne eksemen nå. Så prøv elocon. Men regner med dere har prøvd den. Men lykke til

  SvarSlett
 10. Kuttet ut alt av korn, ble helt frisk på noen dager!

  Jeg fikk eksem da jeg var 4 mnd gammel, nå er jeg 35. Jeg har vært ekstremt plaget, eksem på øyelokk, øreflippene, rundt munnen, hender, håndledd, ellers på innsiden av alle ledd. Dette har jeg siden jeg var liten, helt til jeg for 3 mnd siden sluttet å spise korn.
  Eksemen forsvant på 4-5 dager. Ingen sår, rødhet eller kløe lengre, kunn arr :) Jeg kan til og med vaske hendene med såpe uten å sprekke på hendene. Det har aldri skjedd før!
  Jeg har testet det ett par ganger de siste ukene, å sjekke om jeg får eksemen tilbake dersom jeg spiser korn, det skal ikke mer enn en skive til så klør jeg noen timer etterpå.

  Jeg har fått ett nytt liv!

  Hilsen Annette :)

  SvarSlett