søndag 25. januar 2015

Engelsk lesning om atopisk eksem

For noen år siden kjøpte jeg en engelsk barnebok til meg selv.

"Rachel has eczema"  skrevet av Jenny Leigh.

Boken handler om Nesehorn jenta Rachel som har eksem som lærer hvor lurt det er å smøre seg med fuktighetskrem for at huden ikke skal klø.

Boken kan du få kjøpt på Adlibris for 75 kr, følg linken under: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1905339879

Lillebror og jeg tar frem denne boken av og til. Vi øver på engelsk sammen og synes dette er en veldig fin bok om eksem.  Den kan kanskje virke barnslig, men den handler jo om vår hverdag og hva det betyr å ha eksem.

Vi øver på engelsk samtidig som vi lærer om eksem.

" Your skin is short of grease and water, so we have to replace them with something called emollients" says doctor Spot.


Det finnes flere slike engelske bøker og nettsider som kan være nyttige verktøy for både oss voksne og våre barn. Jeg skal prøve å dele dette med dere denne uken.  Så følg med.
 
Det er en vanskelig periode værmessig vi er inne i. Temp synker og minusgradene setter sine spor på ansikt og hender. Vi gjør så godt vi kan med å holde eksemen i sjakk, men den har liksom kommet for å bli en liten stund nå.
 
Vi har måttet ta frem kortisonen igjen, og det er mye ekstra behandling. Alsol omslag, grønnsåpe bad og smøring med fuktighetskrem / fet krem. 
 
Hver kveld besøker klovn lillebror oss, med sin store hvite krem bart  :)
 
 
Ønsker dere en fin ny uke,  uten for mye kløe og utslett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar