søndag 1. februar 2015

Avslag på forlenget hjelpestønad til storesøser

Når du har fått innvilget hjelpestønad vil denne bli vurdert hvert 3 år.  Denne runden fikk storesøster på da 13/14 år avslag på forlenget hjelpestønad.

"Vi legger til grunn at du fremover kan ta mer ansvar for din behandling fremover " skriver NAV i sitt avslag brev.

Klage er nå sendt og jeg håper virkelig at de forstår at storesøster ikke er voksen nok til at vi foreldre ikke skal bruke tid på hennes behandling lenger.

Her er et utdrag fra mitt brev til NAV.

" Dere skriver i deres avslag på hjelpestønad at dere legger til grunn for at " storesøster" fremover kan ta mer ansvar for behandlingen selv. Vi er ikke enig at vi ikke får videre støtte.

De fleste behandlingene krever hjelp. Både legging av våtbandasjer, hodebunnsbehandling, omslag og ryggsmøring trenger hun hjelp til. Vi må også hjelpe til med å forberede behandlings bad og tilrettelegge hennes hverdag. 

  Dette er en sykdom som vi er innforstått med at hun vil måtte leve med. Hun er nå 14 år og har levd med denne sykdommen hele livet. Det er riktig at hun nå som 14 åring tar mer del i sin daglige behandling med fuktighetskrem, men vi må fortsatt hjelpe henne og har det fulle ansvaret for hennes behandling. 

  Hun er i en fase av livet hvor en av våre viktigste oppgaver ved siden av hennes behandling er å forberede hennes psykisk på alle opp og nedturer denne sykdommen fører med seg. Ungdom i dag og spesielt jenter har et veldig stort press på seg. De skal lykkes på skole, med venner, trening, kropp, klær og utseende.

Storesøster er ikke uten unntak. Spesielt nå som hun har begynt på ungdomskolen er det et merkbart press for å få gode karakterer og dette er et stort nok ansvar for henne å bære om ikke hun skal få det fulle ansvar for sin eksem behandling. Det sier seg selv at dette ikke er tiden for dette. Stresset trigger eksemet som igjen gir oss merarbeid. 

Det kreves mye tid og omsorg fra oss foreldre for å holde eksemen i sjakk."

Vi krysser fingrene !!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar