lørdag 7. mars 2015

Kokosolje som hudkrem

 
Søskenmamma er en stor fan av kokoslukten og elsker The Body Shop sin bodybutter med kokos.
Jeg synes deres krukker er veldig praktiske også, så vi har et par rundt om i huset med fliseklemmer, små plastikkstrikker og sikkerhetsnåler. Jeg blir like glad hver gang jeg åpner de,  for selv om de er vasket, får jeg alltid et hint av kokos lukt.
 
Det er vært mye skriverier om å bruke kokosolje rett på huden som hudkrem. Ettersom jeg er så glad i kokos måtte jeg jo prøve dette. Flere sverger til kokosolje som fuktighetskrem på sine barn med eksem  og opplever dette som veldig effektivt.
 
Kokosoljen er veldig følsom til temperatur. Står den kaldt blir den veldig hard og har du den stående på en varmt bad blir flytende. Jeg kom over et tips på Youtube, at ved å piske kokosoljen når den er hard blir konsistensen mer fluffy, noe som minner mer om en krem. Så dette måtte prøves.
 
 
Jeg kjøpte inn Cocosa Extra Virgin Coconut Oil 500 ml, på helsekosten til 199 kr.


 
Ettersom kokosolje er ferskvare leste jeg at pga av holdbarhet er lurt å lage litt og litt av gangen. Jeg tok ca 2-3 ss kokosolje og pisket dette opp i ca 10 min.

 
Kokosoljen fikk en mye bedre konsistens etterpå, noe som gjorde seg godt i den gamle krukken til TBS.
 
---------------
 
Jeg har brukt kokosolje som fuktighetskrem i to-tre uker nå.
 
Den piskede kokosoljen er lett å smøre ut. Den smelter på huden og etterlater en fantastisk lukt, for oss som liker lukten. Kokosoljen myk gjør huden og holder huden fuktig en god stund. En  500 ml krukke med kokosolje, holder nok i alle fall til 2 fulle TBS krukker - så det blir nok billigere med ekte kokosolje.
 
Men jeg er ikke superoverbevist om at dette er så mye bedre enn alt annet. Den inneholder nok ikke fuktbindere som gir huden den ekstra fuktigheten som andre kosmetiske kremer har , og jeg tror jeg savnet det litt.  Jeg kommer nok ikke til å introdusere dette til barna som bruk i eksembehandling.  Der har vi produkter som barna er fornøyde med og som gir gode resultater.
 
Selv vil jeg nok bruke opp denne krukken, og vurdere på nytt om jeg vil kjøpe en ny. Det er snart sommer og det finnes ikke noen bedre sommerlukt enn kokos :)
 
 

1 kommentar:

  1. Det anbefeles ikke å spise mat med kokosolje i fordi det har
    en høy andel
    kolesteroløkende mettede fettsyrer.

    https://helsedirektoratet.no/Documents/Publikasjonsvedlegg/IS-2625%20Kostr%C3%A5d%20fett%20-%20oppdatering%20og%20vurdering%20av%20kunnskapsgrunnlaget%20Vedlegg.PDF

    SvarSlett