søndag 21. juni 2015

Pensling med krystallfiolett

Krystallfiolett er en fargeløsning som virker hemmende på bakterier og sopp.
Dette er et kraftig fargestoff og bør pensles på med bomull eller q-tips.

Kystallfiolett NAF 0,1 % liniment får man kjøpt uten resept på apoteket i en brun flaske på 60ml.

Krystallfiolett er et sterkt fiolett middel mot bakterie og soppinfeksjon. Så lenge det er farge på huden har det virkning.  Man pensler direkte på områder hvor eksemet er preget av  sår og sprekker. 

Lillebror sover ved siden av meg i sofaen nå og har feber. Fotballtrening i øsende regnvær i dag tok nok litt for mye på, samt at han er litt sliten om dagen. Noe som passer dårlig med tanke på de to siste skoledagene før sommerferien og fotballcup i Sverige onsdag. Vi får håpe at han kommer seg raskt.

Før han sovnet fikk vi behandlet håndleddet hans som han dessverre har klort opp. Denne gangen hentet vi frem behandling vi har lært på Rikshospitalet sin behandlingsreise, nemlig pensling med krystallfiolett. 
Lillebror fikk pensling med krystallfiolett, deretter ble han smurt med kortisonkrem Betnovat m/chinoform.  Vi la et tett plaster over slik at det på en måte ble en okklusjon. Vi får se hvor lenge det går før plasteret vil av.  Øyeplaster egner seg veldig godt til dette formålet men vi hadde dessverre ikke flere igjen. 

Okklusjon behandling er når man legger kortison gruppe 3 eller 4 på huden , deretter legges ett tett plaster ( eks. øyeplaster ) på huden og lar det pleie i 3-4 dager . Da fjernes omslaget og man gjentar behandlingen om ønskelig. 

Vi får se om dette gir virkning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar