onsdag 9. mars 2016

Hurra !!!! Canoderm på blå resept fra 1.april 2016
I går fikk jeg telefonen jeg bare har kunnet drømt om i alle disse årene med eksem.  Nemlig bekreftelse på at Canoderm nå kan foreskrives på blå resept. 

Dette er historisk og noe Aco Hud har jobbet med siden 2009, endelig har vår paseintgruppe blitt hørt og viktigheten med at fuktighetskrem er vår medisin har nå blitt akseptert av politikerne. 

Så  fra 1. april 2016 kan Canoderm forskrives på blå resept til pasienter med diagnosen «moderat og alvorlig» atopisk eksem.
Det informeres at refusjonsberettiget bruk er «forebygging av tilbakefall av moderat og alvorlig atopisk eksem»(gjelder voksne og barn i alle aldre) og refusjonsvedtaket gjelderCanoderm 5 % krem (karbamid) i pakning på 500 g.
Både spesialister og allmennleger kan foreskrive legemiddelet til refusjonsberettigede. Vedtaket gjelder fra 1.april 2016. 
Dette er virkelig en gladnyhet for mange. Canoderm er vår daglige fuktighetskrem og ungene bruker minst 1x500 g pumpeflaske hver i mnd og det medfører store utlegg i året som vi må søke refusjon 5.22 på.  Nå vil vi slippe utlegg for Canoderm og vi vil slippe noe administrativt arbeid i forhold til refusjon 5.22.
Les om veien for å få Canoderm på blå resept her: http://sosken.blogspot.no/2015/09/bla-resept-pa-fuktighetskrem-for_4.html

GRATULERER så masse til Canoderm og alle dere der ute som vil ha nytte av dette.

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar