onsdag 9. mars 2016

Hurra !!!! Canoderm på blå resept fra 1.april 2016
I går fikk jeg telefonen jeg bare har kunnet drømt om i alle disse årene med eksem.  Nemlig bekreftelse på at Canoderm nå kan foreskrives på blå resept. 

Dette er historisk og noe Aco Hud har jobbet med siden 2009, endelig har vår paseintgruppe blitt hørt og viktigheten med at fuktighetskrem er vår medisin har nå blitt akseptert av politikerne. 

Så  fra 1. april 2016 kan Canoderm forskrives på blå resept til pasienter med diagnosen «moderat og alvorlig» atopisk eksem.
Det informeres at refusjonsberettiget bruk er «forebygging av tilbakefall av moderat og alvorlig atopisk eksem»(gjelder voksne og barn i alle aldre) og refusjonsvedtaket gjelderCanoderm 5 % krem (karbamid) i pakning på 500 g.
Både spesialister og allmennleger kan foreskrive legemiddelet til refusjonsberettigede. Vedtaket gjelder fra 1.april 2016. 
Dette er virkelig en gladnyhet for mange. Canoderm er vår daglige fuktighetskrem og ungene bruker minst 1x500 g pumpeflaske hver i mnd og det medfører store utlegg i året som vi må søke refusjon 5.22 på.  Nå vil vi slippe utlegg for Canoderm og vi vil slippe noe administrativt arbeid i forhold til refusjon 5.22.
Les om veien for å få Canoderm på blå resept her: http://sosken.blogspot.no/2015/09/bla-resept-pa-fuktighetskrem-for_4.html

GRATULERER så masse til Canoderm og alle dere der ute som vil ha nytte av dette.

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

1 kommentar:

  1. Jeg vet ikke hvor jeg skal takke :) Men sender min takknemmlighet her på denne siden. Min sønn på snart 2 år har moderat med atopisk eksem, men den første måneden vi brukte Canoderm gikk det en hel kanne. Legen hadde ikke skrevet blå resept til oss, så vi kjøpte den til fullpris - 500 kr - det var hun på apoteket som tipset om at den kunne vi få på blå resept. Takk til alle som har hatt barn med atopisk eksem og har fått til dette for oss. Jeg er super takknemmlig for at jeg ikke må ut med 500 kr i måneden for denne kremen. For som du skrev i et annet innlegg så hadde jeg vært av den typen som hadde prøvd å spare litt på flaska, bare smørre der jeg visste eksemen hadde vært. Nå smøres han fra topp til tå morgen og kveld, og jaggu smørres han når han sover også når det er som verst :)

    SvarSlett