torsdag 10. mars 2016

Sekundærinfeksjoner i eksemet til lillebror

I dag hadde vi legetime for å følge opp eksemet til lillebror. Det er 3 kvart år siden vi hadde time sist, og vi trengte en oppfølgingstime med påfyll av kortisonkremer og få ordnet diverse søknader.

Lillebror sin hud er syk om dagen, det har sammenheng med oppbluss og ikke den beste behandlingsoppfølgingen i det siste. Det høres skikkelig ille ut, men vi er så lei begge to og vi er så slitne av smøring og behandlingsbad så vi trengte en pause. MEN nå er det på tide å snu, brette opp armene og sette igang med en ny runde.

Jeg vil bli frisk til påsken, sier lillebror. Så da har vi et mål, frisk hud til påskeferien. Mitt mål er i alle fall å få frisk hud til vi skal reise til Gran Canaria, slik at klimabehandlingen kan starte med en gang. Så nå er det skjerpings!!

Vi var innom apoteket etter timen, hentet ut kortison, handlet krem og olje. Det ble fort over 2000 kr for den herligheten, men da holder det en måned for både storesøster og lillebror.

Legen vår så med en gang at huden til lillebror var infisert, og vi ble bedt om å ta grønnsåpebad + oljebad hver dag i en uke for deretter å se utfallet av behandlingen. Den syke huden må også smøres med  Betnovat m/chinoform evt Elocon enkelte steder.

Han har mye på rygg og ben, samt på sine tilbakevendene problemområder som jeg stadig forteller dere om. Rundt munnen, nakken og hender.

Hadde en liten photoshoot for å dokumentere status i dag og her kommer noen bilder lillebror har sagt ja til å dele med dere.


Dette eksemet plager såklart lillebror. Det er vondt og sårt, det klør masse slik at nattesøvnen hans blir svekket. Utslettet bekymrer han litt  - men han klarer heldigvis å hente frem smilet og tulle med modern sin :) 

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar