tirsdag 20. november 2007

Krystallfiolett / mobbing

Sprukne fingre og øreflipper har godt av litt pensling med krystallfiolett. Men som navnet forklarer er dette en fiolett veske som farger noe enormt.

Akuratt nå har storesøster fått en sprukken øreflipp og hun har blitt malt, noe som ikke var like gøy da hun gikk på skolen. Da hun kom hjem ville hun veldig gjerne vaske det vekk , ettersom noen på skolen hadde ledd av henne.

En mor får vondt i magen av slikt, det er liksom dette vi er redd for. Mobbing på skolen.

Dette var vårt gruppearbeid tema på Los Teques , et fryktelig vanskelig og men viktig tema .

Merker at jeg gruer meg til den dagen evt. må ta tak i dette, nå velger jeg å håpe på at vi vil slippe det.

4 kommentarer:

 1. Ta kontakt med skolen og kontaktlærer med en gang og forklar hvorfor barna må behandles, mobbing må stoppes med en gang, mobbing er ofte pga uvitenhet

  SvarSlett
 2. Ja, du synes at jeg burde ta det med en gang, du har nok rett. Har du/ dere vært gjennom dette med deres skole. Kjenner at jeg gruer meg litt og vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Må vel få et møte med hennes kontakt lærere. Tusen takk Eksemmamma for et lite push

  SvarSlett
 3. Det er grusomt å få kommentarer, men jeg har lært jenta mi at da kan hun overdrive og være "med på den" når de kommer.

  Når barna er så små er det gjerne ikke ondsinnet, gjerne som spørsmål hvorfor ditt og hvorfor datt. Viktig med dialog til læreren/helsesøster/skolen også, slik at det er åpenhet omkring at barnet har eksem, og det det fører med seg.

  Det kan også være lurt å bruke alsol i ansikt og hender, KP om fredager så ungen ikke blir så stigmatisert...
  Lykke til ;)

  SvarSlett
 4. http://www.naaf.no/naaf.no/Documents/Brosjyrer/
  Eksembrosjyre.pdf

  Kan kanskje brukes i samtale med kontaktlærer/barna i klassen ?

  SvarSlett