fredag 8. august 2008

Mollusker II

Fant noen bilder på nett som viser hvor ille det kan være. Takk og pris på at ungene aldri har vært rammet på denne måten.

Se link med bilder:

http://dermis.multimedica.de/dermisroot/en/13861/diagnose.htm


Ellers så skriver Hulegekontoret.no dette:

"Mollusker

Mollusker er små runde halvkuleformede utslett på huden som ofte sitter i grupper. Årsaken er virus.
Av Dr. Helge Bengtsson

Alle barn møter mollusker og danner antistoffer mot molluskvirus. Noen barn får 1 - 2 mollusker, andre barn kan få flere hundre. I 99% forsvinner molluskene spontant innen det har gått to år. Mange barn med mollusker har en følsom hud (atopisk hud), og får derfor eksem rundt molluskene.

Hvis den som har molluskene føler ubehag pga. utseende, eller føler seg plaget på grunn av kløe, er det veldig lett å skrape dem bort med eller uten lokalbedøvelseskrem. Hvis molluskene blir røde og ser betente ut, er dette et tegn på at de er i ferd med å gå bort av seg selv. På små barn kan man alternativt pensle med Canthacur (Cantharidin) for å minske molluskene. Middelet fjernes etter 6 - 10 timer. Ved bruk av dette kan det bli sår rundt molluskene. Man er alltid velkommen til den hudlegen som har utført behandlingen hvis det er behov for stell.

Barn med mollusker kan godt leke og være sammen med andre barn, også selv om de blir smittet. Alle barn må nemlig uansett bli smittet før eller siden.

Mollusker kalles vandvorter på dansk. "

1 kommentar:

  1. tror jaggu det er noe slik storebror har fått,har noen prikker som ligner veldig på dette,og har en venninne som har ei jente som var VELDIG plaget med det,men hun slutta å smøre for de spredes seg vissnok av det,selv om en hudlege mente at hun skulle smøre,mens en annen sa nei..huff..har klemt en her,han har 2til,og håper ikke det blir flere.

    SvarSlett