lørdag 22. november 2008

Man kan bli smårar

ikke bare KAN - man BLIR!!!

Hvor mange dager siden var det at huden til storesøster var fin 2!!! Og i dag etter skolen ser hun slik at. På siden - foran - bak - og den andre siden. Følelsene bare bobler inne i meg når jeg ser dette.

Det er denne dumme årstiden med vekslende temperatur hele tiden. Pappaen sier det samme . Han er også plaget med eksem, men ikke så mye som ungene.

Storesøster hopper i grønnsåpe bad og vi blir bare nødt til å ta frem Eloconen igjen.


6 kommentarer:

 1. Dette likner det vesla vår og pleier å få. Rød, hissig og vaskelig å få vekk uten KP... Har lest dere bruker grønnsåpead. Er det vanlig grønnsåpe? Vet at på sykehuset brukes "grønnsåpebad" ved sår/infeksjoner hos ikke atopiske barn, - men da i form av Barnengens flytende såpe til kroppsvask... Mener at vanlig Krystal grønnsåpe inneholeder masse uggne stoffer... Lykke til

  SvarSlett
 2. Hei ... takk for kommentar.

  Vi har jo alltid brukt Kp bad og ble først introdusert for grønnsåpe bad da vi byttet lege i forrige måned.

  Ble da informert at vi kunne bruke vanlig Krystall grønnsåpe på tross
  av mine motforestillinger til dette. Så ja ... den siste måneden har vi badet i grønnsåpe opptil flere ganger i uken.

  Skal tilbake til oppfølging 16. des og da skal jeg forespørre vedr dette igjen.

  I forhold til Kp som vi kjenner og og brukt i alle år - synes jeg at grønnsåpe bad er ganske så effektivt. Det eneste jeg lurer på mht til effekt at det ikke har den lille ekstra forebyggende effekten som KP har.

  Denne utsletten til storesøster forsvant etter et par dager med bad og Elocon :- )

  SvarSlett
 3. Klør det ikke? Mine barn tenker grønnsåpe=toving=kløe, men da kan det jo være ulla som klør..

  SvarSlett
 4. Ja nå er det jo slik at det som hjelper på en nødvendigvis ikke hjelper på en annen og...

  Er stadig skeptisk til Krystall, tenker utvikling av kontakteksem mm

  SvarSlett
 5. Ungene synes ikke grønnsåpenklør nei, lukter litt rart det er et eneste. Ellers er det mye letter med grønnsåpe bad... men jeg er veldig glad i Kp bad, men har vel ikke inntrykket egentlig at det ene er mye bedre enn det andre.

  Mortil2 .. kontakt eksem av Kp/ Krystallfiolett. Hvordan har det seg ?

  Ellers så er det jo det som er den store utfordringen med eksem at det finnes så mange forskjellige måter å behandle og reagere på. Det er ikke alltid like lett å finne sin greie.

  SvarSlett
 6. ..min teori ang kontakteksem; Såpe bryter ned hudbarrieren samt tørker ut huden + stoff i såpen som parfyme mm gir/kan gi reaksjoner som igjen lettere gir kontakteksem spesielt på en atopisk hud som allerede er mer sårbar, - tenker jeg...

  kontakt eksem kan en jo få av mye rart- alt fra nikkel og krom (allergisk kontakteksem) til kontakteksem som skyldes irritanter

  SvarSlett