tirsdag 12. mai 2009

Pappa sin utslett vil ikke forsvinne

Nå er det den 13. dagen pappa i huset har vært plaget av utslett som kommer og går / elveblest.

I dag er det ille.

Masse på på siden igjen under armene, beina, panna og korsryggen.

Ny legetime nå 1015, så det blir spennende å høre hva han sier.

2 kommentarer:

 1. Hei, jeg har fulgt bloggen din litt sporadisk, da jeg har en sønn med eksem selv, som vi har slitt en del med. Spesielt har vi vært mye plaget med rød og sår eksem rundt munnen hans, slik jeg ser du har med datteren din.. tenkte derfor jeg skulle spørre deg litt til råds, om det er greit. Jeg begynte med Ceridal etter å ha lest bloggen din - men hva behandler du med når eksemet ført _er_ der og er sårt og klør? Bruker du kortison rundt leppene og lar leppene være? Hva med locobase repair, er ikke den ganske seig og kanskje egnet til dette området? Jeg hørte at jeg ikke skulle bruke kortison på leppene nemlig. Jeg behandler både med kortison (elocon og locoid) og protopic, men vil helst ikke bruke protopic rundt munnen nå som det er så mye sol - da det står på pakken at behandlingsområdet helst ikke bør eksponeres for mye sol.. Ble litt langt dette, men er bare så forbaska lei denne såre munnen - stakkaren sliter jo med at leppene sprekker opp og det svir jo såklart med mat osv. regner med det er kjent for deg.

  SvarSlett
 2. Hei Eirin.. så hyggelig å få kommentar fra deg. Hvor gammel er din sønn da ?

  Ja den eksemen som kommer rundt munner er kjempevanskelig.. det blir liksom aldri bra. Når det er mye eksem og den er sår slik at det egentlig trengs kortison bruker vi Alsol omslag. Dette er veldig effektivt og så smører vi enten Ceridal eller Locobase Repair. Vi er veldig glad i LR også.

  Vi kjøper Alsol i Sverige. Billig og mye enklere.

  Ellers er det lurt å vaske munnen morgen og kveld med grønnsåpe vann - før evt behandling med kortison eller fuktighet.

  Vi prøver å unngå kortison rundt munnen.. etter at flere har fortaltfølgede som "Lommelegen" sier : Det finnes noe som heter perioral dermatitt, da får man mere ett kviselignende utslett rundt munnen. Man vet ikke helt årsaken, men langtidsbruk av kortison kan gi det.

  les ogå:
  http://www.hudlegekontoret.no/kategorier/sykdommer/eksem_rundt_munn_og_nese

  I 2007 ble vi rådet til å bruke Daktacort ( reseptbelagt ) som egentlig brukes til fotsopp. Dette da det er veldig fuktig rundt munnen - og dette er vist å være veldig effektivt. .... i dag kan ikke huske sist vi brukte dette. Men er dere hos en lege kan der jo høre h*ns mening om det.

  Hører gjerne hvordan det går og om dere finner noe lurt for eksemen rundt munnen.

  :)

  SvarSlett