onsdag 17. juni 2009

Hvilken solkrem til eksemhud ?

Bare det å finne en fuktighetskrem som passer for ens eksemhud er en lang prosess.
Ikke for å snakke om å finne en solkrem som passer for ens eksemhud.

Vi har prøvd mange opp igjennom årene og som jeg har skrevet før har vi alltid gått tilbake til Vichy 10/20/30 sin solkrem.

Grønn Hverdag har testet solkremer og de rangere Vichy lengst nede på lista si.

De skriver:
Problematiske stoffer: 1 speseilt problematisk, 1 miljøbelastende, 1 allergifremkallende.

Den inneholder nemlig miljøgiften D5. Grønn Hverdag skriver at stoffet deklareres som Cyclopentasiloxane eller Cyclomenthicone i innholdsdeklarasjonen på kosmitikk. D5 mistenkes bla å kunne påvirke immunforsvaret hos mennesker og dyr. Stoffet er påvist i til dels høye konsentrasjoner i milhøet, bla i indre Oslofjord.

Forbruker inspektørene på Nrk skriver at det ikke er besvist at D5 kan være helsefarlig, men forskere frykter at stoffet bla kan medføre kreft og svekket immunforsvar hos mennesker.

Tilsetningen av D5 gir kremene en mer behagelig konsistens og gjør det lettere å smøre dem ut. Det er foreløpig ikke innført noen restriksjoner på hvor mye D5 som kan tilsettes solkremer.

Cliniderm uten parfyme er også en solkrem som vi har vært fornøyd med .. men denne også inneholder D5 og havnet også langt nede på listen til Grønn Hverdag. Aco Nordic skriver på sin hjemmeside under ingredienser og funksjon at dette stoffet er silkegivende. Det høres jo flott ut.

Ved siden av miljøskadelige stoffer i solkremene er det mye snakk om Parabener. Les mer om dette her.


Forbrukerinspektørene sin solkrem test NRK juni 2009

Grønn Hverdag sin solkrem test juni 2009

Forbrukerrådet sin solkrem test juni 2008


De kremene som kommer bra ut i solkrem testene i 2009 føles for oss tykke, vanskelig å smøre ut og tørrer ut huden. Babyline som topper testen er en av disse som vi i alle fall ikke kan bruke. Den ødelegger huden til ungene.

Viser til innslaget på God Morgen Norge mandag 16.06 hvor Dr. Bondevik snakker om eksem. Han mener det at barn med eksem trenger sol og skal ikke smøres inn med 50 +. Da er det lurere å smøre med lavere faktor og heller oftere.

Jeg etterlyser en test med solkremer som er best for eksem hud!!!

Hvilken solkrem bruker dere og hvorfor ?

1 kommentar:

  1. har kjøpt en krem i år,som jeg har brukt EN gang,og har mest lyst å kaste til helv... cosmica.. eller hva den heter,i sånn spray greie,spruter jo lengere enn lengst når man trykker,og føler den er veldig klissete,men som du sier, ifjor hadde vi en barne solkrem sånn spray fra Vichy , og synes det var perfekt,beste kremen jeg har vært borti,og selv om den kanskje ikke kommer så bra ut i tester i år,så kom den faktisk ganske bra ut i fjor,og jeg blir å kjøpe samme krem i år også,for synes den var god,og helt etter mine meninger om hvordan den skal være.

    SvarSlett