fredag 19. november 2010

Inotynol på eksem og mollusker


Inotyol er en sinksalve med innhold av tjære som virker bløtgjørende og beskyttende og som lindrer svie og kløe ved hudirritasjon.Viktige opplysninger om noen av innholdsstoffene i Inotyol:Inneholder ullfett (lanolin). Kan forårsake lokale hudreaksjoner (f.eks. kontakteksem).

Inotyol brukes mot psoriasis og eksem.
Les mer om kremen i linken under.
Kilde: http:// http://www.abbottgrowth.no/ArticleDisplay.aspx?MenuId=6550&ContentId=13186

Dette har vært vår vidunderkrem for såre barne stumper og har fulgt meg siden barna var nyfødt, men jeg har aldri brukt denne kremen på barnas eksem.
Ble tipset om dette av sykepleier på Los Teques og dette er noe vi kommer til å teste ut. Spesielt rundt munnen til storesøster.

I går kom jeg over en kommentar på en blogg fra Siri . Hun tipset om at Inotynol hjalp hennes barn med å bli kvitt deres mollusker. Dette var så interessant at jeg tok kontakt med Siri på mail og hun kan kunne bekrefte deres personlige erfaring med Inotynol. " Jeg kom over et tips i Foreldre & barn, forsøkte det, to dager merkbar bedring, to uker helt borte. Aldri kommet tilbake. " skriver hun.

Mollusker er noe ordentlig herk, så om denne kremen kan fungere for noen så er dette helt gull. Så tusen takk til Siri.

1 kommentar:

 1. ollusker, eller molluscum contagiosum på
  fagspråket, er en vanlig virusinfeksjon som skaper
  små utvekster i huden. Mollusker er forårsaket av
  et ufarlig Poxvirus. Dette viruset finnes over hele
  verden, men er mer utbredt i tropiske strøk.
  Infeksjon med mollusker er vanligst blant barn og
  seksuelt aktive voksne. Det er en overhyppighet
  av mollusker hos de med lavt immunforsvar
  forårsaket av medikamenter eller HIV.

  Hvordan blir man smittet av mollusker?
  Mollusker smitter vanligvis ved hud-til-hud kontakt. Hvis man først har fått mollusker kan disse spre seg fra en del av kroppen til et annet ved hudkontakt. Studier har vist at forekomsten av mollusker er dobbelt så høy blant barn som ofte er i svømmebasseng. Mollusker kan også spres via håndklær og aktiviteter som bryting. Det tar som regel 1 uke til flere måneder fra man blir smittet av viruset til man utvikler hudforandringer. Studier har vist at 5.6% av barn i barnehage, og 7.4% av barn på barneskolen har mollusker.

  Hvordan ser mollusker ut?
  Mollusker er ganske lett å kjenne igjen. De ses som små hudfargede utvekst med et sentralt krater (nedsenkning). De har ofte en glatt skinnende overflate, og en sentral ”osteaktig” masse. Omliggende hud kan være normal, eller lett rødlig og betent. Mollusker varierer i størrelse fra 1 mm til 1 cm eller mer. De fleste som blir smittet får som regel 10-20 mollusker, men det er også mulig å få langt flere. Alle områder på huden kan bli rammet, men mollusker er vanligst i armhulene, underliv og bøyefuren på armene. De fleste har ingen symptomer, men noen er plaget med kløe, ømhet eller smerte.

  http://www.dermatologi.no/mollusker-hid-16.html

  SvarSlett