onsdag 22. april 2015

Sommer i slutten av april

Her i sør har det vært sommertemperaturer de siste dagene, med en temp på opptil ca 21 grader. Lillebror som er varmere enn moren sin har benyttet sjansen til å gå i shorts. Da dukker de litt eksem syke knærne hans frem. Noe som bekymrer mor mer enn lillebror.

Søskenmamma er redd  for at utslettet skal bry han.
Søskenmamma er redd for skrubbsår og møkk i utslettet.
Søskenmamma er redd for at han skal klø mer.

Ingenting av dette bryr lillebror, og det er jo egentlig positivt, MEN noen ganger skulle jeg ønske han brydde seg littebitt mer. Hvorfor, jo for kanskje han da også hadde brydd seg enda litt mer om behandlingen.

Det lille ekstra blir masete om dagen. Alsol omslag, grønnsåpebad, kortison og tubifast bandasjer er ikke populært om dagen. Det tar tid og er skikkelig kjedelig.

I går hadde vi elevsamtale på skolen og et av temaene var årets leirskole. Det er ikke mange uker til lillebror sin klasse skal 5 dager på leirskole til Langedrag. Det kommer til å kreve mye av lillebror denne uken, da han må ha ansvar for egen smøring, vasking, rene klær, bandasjer etc,  Vi må øve og han må blir flinkere til å huske på det som er kjedelig og det han helst vil glemme. Den uken er det ekstra viktig at han følger opp daglig behandling og evt er klar for det lille ekstra om det trengs.


Lillebror starter dessverre sommeren på samme måte som han avsluttet den. 
Knærne hans er tørre med noe utsett og litt forrykket hud. 


Jeg kan ikke annet enn å få dårlig samvittighet over at vi ikke har vært flinke nok med behandlingen hans den siste tiden. Vi kunne ha hatt flere grønnsåpebad, vi kunne hatt mer behandling med tubifast om natten, vi kunne ha smurt enda mer. Det er bare å brette opp armene og ta i et ekstra tak.

Vi skal snart tilbake til barnelegen vår. 
Da skal vi be om ny søknad til behandlingsreiser for lillebror i 2016. 
Han hadde hatt godt av et nytt opphold på Gran Canaria, en liten friperiode og for å få tilbake hel myk hud på kroppen.

Hvordan er deres barn om sommeren, er det en bedre tid eller ikke for eksemen ? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar