lørdag 14. mai 2016

Skal Protopic bli redningen til lillebror ?

Lillebror har hatt alvorlig eksem siden han var baby, han fikk sin første antibiotika kur pga sekundær infeksjon i sitt eksem bare 3 måneder gammel. I dag er han 12 år og har fortsatt eksem og plagene det gir med utslett og kløe.

I dag er det to uker siden vi kom hjem fra 4 ukers behandlingsreise på Gran Canaria, i regi av Rikshospitalet. Vi hadde 4 flotte uker og reiste hjem med hel hud på hele kroppen samt i ansikt og på hender.

Etter hjemkomst har vi hatt mye fokus på fuktighet. Smøring med Ureadin eller Canoderm, som begge er karbamidrike kremer + at han har badet i oljebad ca annenhver kveld. Huden blir fort tørr etter hjemkomst fra en slik tur- så Søskenmmama har stresset en del med smøring i frykt for at eksemet skal komme tilbake igjen altfor fort.

Ved siden av fuktighetsbehandling har nå også lillebror startet med Protopic som forebyggende behandling i ansiktet. Storesøster som også har eksem, og har vært mye plaget med ansiktseksem,  har hatt veldig god effekt av denne salven.

Protopic er en immundempende salve ( ikke kortison ), som demper betennelsesreaksjonen i huden.

Lillebror startet såvidt med Protopic de siste dagene på Gran Canaria med smøring på kvelden. Han har tidligere klaget på en brennende følelse ved bruk, så nå prøvde vi å vende han til den på små områder i ansiktet av gangen. Brennende følelse kan være en av bivirkningene ved bruk av Protopic. Vi har smurt han i ansiktet hver kveld siden.

Nå 2 uker etter hjemkomst er lillebror fortsatt eksemfri i ansiktet. Det er faktisk helt utrolig. Ingen tørr hud over øynene, ingen utslett i munnviken eller over leppa og ingen eksem rundt hårfestet i nakken. Skal Protopic blir redningen for lillebror også ? Skal Protopic gi han et lengre pusterom fra eksem i ansiktet ? Vi kan bare drømme om dette.

Har du erfaring med Protopic ? Hadde satt stor pris på om du la igjen din historie under eller på FB.
Tusen takk.


Følg Søsken på Facebook : https://www.facebook.com/atopiskeksemIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar