fredag 22. mai 2015

Freestyle disco dans, sminke og sensitive hud

Storesøster sin største glede her i livet  er dans.  Nærmere bestemt freestyle disco dans og slow dans.  Hun har danset siden hun var 3 år og konkurrert siden hun var 9 år. I dag som 14 åring  danser hun i det høyste nivået som er Elite,  både i freestyle og slow.

Søskenmamma har måttet svelge en del kameler opp igjennom årene, med bling drakter, bruning og sminke. For oss er dette helt normalt nå, men for andre utenfor miljøet synes nok dette er litt vel mye og helt unødvendig. Storesøster har så klart en stor utfordring når det gjelder den atopiske huden hennes og det er nok flere som henne i denne sporten. Det er mulig å kombinere, det krever bare en del ekstra planlegging og forebygging. Det har ikke alltid vært like lett, når kroppen er syk og har utslett. Hun har hatt drakter som viser hud, drakter som viser eksemhud. Noen dager må huden settes først og sminke/bruning legges til side. Storesøster er en tøffing og hever seg over utslettet sitt, noe jeg har vist i tidligere innlegg.Bruning er klart den største utfordringen for atopisk/sensitive hud - men vi har funnet en løsning på dette. Wash off bruning. Dette er en brunkrem som vi smører på huden med en påføringshanske. Brunkremen  har hun kun på i de to - tre timene konkurransen varer og så vasker vi den av i dusjen etterpå. Nå bruker vi et merke som heter Laval, og er veldig fornøyde med denne.  Vi bruner nå kun bena.  De siste årene har vi kjøpt drakter som har lange armer, og er hele foran og bak. Dette for å redusere bruningen. For det er ikke til å legge skjul på at dette påvirker den tørre huden hennes og kan trigge eksemen. 


Selvom ikke freestyle disco dans alltid er forenlig med det å ha atopisk eksem, så gir dette storesøster en bedre livskvalitet. Det er derfor viktig for oss å kunne kombinere disse to.


Dansen også er noe vi to har sammen, søskenmamma og storesøster. Vi har så mye moro sammen og  med resten av dansefamilien vår, både på treninger, konkurranser og utenlandsreiser. 

Her har dere storesøster i sin nye flotte slowdrakt. Sminken og 
løsvipper er på, sammen med bruning på bena. Det er litt av en forvandling, fra en hverdag helt uten sminke. Freestyle jentene får utløp for sminke og dolling på konkurranser så det er lite å se av sminke på de til hverdags. 

Noen tenker sikkert, HERREGUD. Ja, der var vi også i begynnelsen, men etterhvert blir dette helt vanlig på konkurransedagen. 

DET er DETTE storesøster ELSKER. 
Hun trener flere timer hver dag og legger masse arbeid ned i dansen. 
Vi støtter henne og er utrolig stolte av hvor langt hun har kommet. 

At hun har en fritidsaktivitet som betyr så masse for henne er viktig for oss.  Da er det vår jobb som foreldre å legge til rette så godt vi kan i forhold til hennes sykdom. En fargerik bukett med flotte og talentfulle dansevenniner. 


2 kommentarer:

  1. Har aldri tenkt over hvor vanskelig det må være å kombinere freestylefiksingen og eksemhud. Interessant å lese, og veldig godt skrevet! Må også si dere har løst problemet veldig bra, jeg har sett "storesøster" på konkurranser flere ganger og har aldri lagt merke til noe eksem :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig kommentar Tina og et flott innlegg om freestyle. klem

    Les Tina sitt innlegg her: http://textbytina.blogg.no/1435580598_glitter_og_paljetter_.html

    SvarSlett