mandag 22. mars 2010

§ 5-22 - VI TRENGER DERES KOMMENTAR !!!

Etter folketrygdloven § 5-22 kan det gis bidrag til dekning av utgifter til reseptfrie salver, kremer og oljer som benyttes i behandlingen av betydelige (utbredte) og kroniske hudlidelser med uttørring av huden.

§ 5-22 er kjempefin ORDNING og til stor nytte for oss med eksem, men med store forbruk i løpet av et år blir det store økonomiske utlegg + at § 5-22 innebærerer et stort admin. arbeid.

Desverre er det mange som ikke makter å følge opp dette ved siden av sykdommen og mange, spesielt de som trenger det mest, går glipp av denne refusjons ordningen.

I det siste har Atopikerutvalget under Norsk Psoriasisforbund jobbet politisk for å bedre refusjonsordningene for legemidler og fuktighetskremer. Flere har meldt om problemer med lokale NAV kontor og paragraf 5-22.

Har du eller noen du kjenner problemer knyttet til dette vil vi gjerne høre fra deg. Legg igjen en kommentar og jeg vil ta det med meg for videre arbeid med saken.

Takk for din hjelp!!

Les fra tidligere innlegg om paragraf 5-22 her.

4 kommentarer:

 1. Hei Siw, flott jobb dere gjør.
  syns du treffer veldig godt i det du skriver her, helfo rotet i fjor bort kremer til en verdi av 6000 kr. noe må gjøres, gi beskjed om jeg kan hjelpe.

  SvarSlett
 2. Henger meg på den, det er ikke så lett å finne ut hva som dekkes av denne paragrafen, ikke hansker ikke KP...., noen ganger dekkes wet wrap...

  SvarSlett
 3. opplevde noe fantastisk... leverte inn kvitteringer mandag, og pengene var på konto fredagen i samme uke!!!

  SvarSlett
 4. Hei! For en flott og informativ blogg du har! Har selv en gutt med alvorlig atopisk eksem og strever nå med denne paragrafen. Jeg forstår det slik at atopisk eksem ikke er en diagnose som gir automatisk rett til refusjon. Og derfor forskjellsbehandles det i de ulike regionene. Vi bor i Nord og får mest sannsynlig ikke tubifast refudert. Men flere av de barna som behandles på Riksen får tubifast (både plagg og bandasje) refundert. Det er jo rart siden det er i ett og samme land.

  Ellers er jo KP en ganske stor utgift etter en lang vinter med mye eksem. Det får vi ikke igjen. Men det virker som om Helfo er enig i det over hele landet.

  SvarSlett