tirsdag 15. juni 2010

Sunwing Resort og klorinnhold på deres saltvanns basseng


Hadde et innlegg litt tilbak i tid da jeg skulle undersøke klorinnholdet i saltvannsbassengene på Sunving Resort, Arguineguin, Gran Canaria.

Ving har klart å få svar fra deres vaktmester der :
----------
Hei!

Jeg håper du er kjent med betegnelser på klorinnhold, for jeg er ikke sikker på hva dette betyr.

Vi fikk i alle fall beskjed om følgende:

We are using between 0´8 and 3 ppm.

-----------

Jeg har prøvd å ringe litt rundt til ulike bad for å forhøre meg litt - tror desverre ikke dette er noe mindre klorinnhold enn andre basseng som ikke har saltvann. Men dette var veldig vanskelig å forstå ettersom de forskjellige badene måler ulikt.

Los Teques som er internatet på Gran Canaria som behandlingsreiser bor på og som har min klor innhold i deres basseng skriver dette til meg:

-----------
Hei Siw
Vaktmester Geir sier:
Vi bruker ph-verdi (på Los Teques) 7,6 og klorverdien cl2 mg/pr liter 0,4ppm. Annerkjente verdier for klor ferskvannsbasseng er 0,4 til 0,6 ppm. DetGeir sier er at på LT bruker vi mindre klor enn i Norge. Dette selvsagtpga. allergier/eksem.

mvhMette Brandt Husmor

-------------

Er det noen dere ute som har greie på slike klor tall som kan forklare hvor høyt klor innholdet på Sunwing Resort faktisk er ?

Hadde vært velidg interessant i så fall.
EDIT: F.o.m sommeren 2012 har Sunwing Arquineguin gått tilbake til ferskvann i sine basseng.4 kommentarer:

 1. Ta kontakt med Geir Endrgaard i NAAF. Han er et unikum på det meste

  Elisabeth

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tips Elisabeth -
  jeg tar kontakt : )

  SvarSlett
 3. Hei.
  Takk for kommentar hos meg, som gjorde at jeg fant hit:) Her var mye god informasjon. Jeg har lest litt på bloggen din, og kjenner at jeg skal lese mye mer. Her var det mye jeg ikke visste om.

  Jeg så at du skrev litt om mollusker, er dette vanlig å få i forbindelse med atopisk eksem? og den kremen du anbefaler/skriver om.. har du testet den?

  Ang. oriflame sin krem som du spurte om så kan jeg ikke si at den hadde noen virkning. Jeg synes nok at minsten ble litt bedre etter noen dager med den kremen, men så ble han plutselig mye værre... Jeg bruker ADerma sin, og den funker best hos oss. Men klarer ikke å ta alt.
  Jeg var igjen hos legen i går og fikk ny kortison. Legen mener at jeg bare må fortsette med kortisonen da den hjelper på de store utbruddene.

  Takk for mye god informasjon her - jeg skal lese videre!
  Ha en god lørdag.
  klem Vivian

  SvarSlett
 4. Hei Vivian -
  Lommelegen skriver: Mollusker og eksem?
  Vi vet at pasienter med eksem er mer utsatt for å få mollusker. Det er heller ikke uvanlig at pasienter med mollusker får ”mollusk dermatitt”. Dette er en tilstand der man får eksem rundt molluskene, med kløe, rødhet og utslett. Det rammer omtrent ti prosent av alle med mollusker. I en slik situasjon er det viktig å behandle eksemet med kortisonkremer samtidig som man behandler molluskene.

  Vi har ikke prøvd Medical-kremen selv, men en venninne har brukt den på sine to barn nå denne våren med gode resultater.

  Synd at ikke Oriflame kremen ble "deres" fave krem. Det er bare å lete og teste videre - det er en jungel der ute av kremer og man må desverre finne ut selv hva som passer best for en selv. Det er en stor jobb som tar mye tid og koster litt. Godt at dere har funnet ut at Aderma virker godt for dere.

  Tusen takk for hyggelig kommentar.

  SvarSlett