torsdag 12. august 2010

Apobase / Petrolatum og Paraffinum Liquidum



23. juli kommentete Anonym på mitt innlegg om Apobase og parabener.

"anbefaler IKKE apobase da Petrolatum og Paraffinum Liquidum legger seg oppå huden, kan ikke trekke inn i huden og fører til tette porer. Alt med butyl eller propyl i navnet indikerer at det er laget av petroleum og bør ikke brukes.

se http://www.hildechristina.com/ingrediens-guide-for-hudpleie-makeup for mer info."

Brand Manager Product Marketing OTCActavis Norway AS har svart dette på denne kommentaren:
" Det er mange, særlig hudpleiere/kosmetologer som "advarer" mot disse fettstoffene, samt lanolin, fordi de kan tette porene og føre til uren hud. Men for de med tørr hud og atopisk eksem/psoriasis er som oftes ikke kviser et stort problem (eller hovedproblemet). Hudleger og vi som lager kremer spesielt for tørr hud er mer opptatt av å bruke ingredienser som har dokumentert effekt mot tørr hud, noe disse ingrediensene har. I tillegg er de godt tålt av sensitiv hud, og derfor mye brukt."

Hun skriver videre om parabener .
"Når det gjelder parabenene, er det riktig at noen av disse kan ha en hormonforstyrrende effekt. Noen parabener er godkjent, mens andre er under utredning/ikke godkjent. Parabener er et litt problematisk felt, for vi vet ikke helt sikkert i hvilken grad det er hormonforstyrrende eller ikke, og det finnes parabener i både kosmetikk og i mat, blant annet. Parabenbruken i kosmetikk i Norge er innefor tillatte verdier, og derfor kan du gå ut i fra at alle produkter på det norske markedet er trygge. Apobase er konservert med en samling parabener, der noen er godkjente og noen under utredning. Men som du ser av innholdsfortegnelsen, kommer parabenene sist i ingredienslista, og dermed er innholdet svært lite. Det er derfor helt trygt å bruke Apobase.

Generelt kan jeg si at parabener har vært et populært konserveringsmiddel nettopp fordi det har vært svært godt tolerert av de med sensitiv og hypersensitiv hud. Nå bytter stadig flere produsenter ut parabenene med andre konserveringsmiddel, som kan være mere allergifremkallende. Alternativet er selvsagt å lage kremer uten konservering, men for å hindre bakterievekst i kremene må spesielle lufttette beholdere brukes, noe som er dyrere for produsentene og gir dyrere kremer for forbrukerne."


Vi kommer nok til å fortsette vår bruk av Apobase på våre barn med atopisk eksem.

2 kommentarer:

  1. Vi har prøvd det meste av kremer, og Apobase er definitivt favoritten. Det vil bestandig være noe som advarer oss mot alt som nytter, fra kortisoner, kaliumpermanganat og fuktighetskremer, men jeg har lært meg å lukke ørene. De eneste som kan gi meg fornuftige tilbakemeldinger, er de som selv lever i en eksemhverdag.

    SvarSlett
  2. :) helt enig Hilde. Apobase er en krem som har fulgt oss kilo eller kilo. I fjor handlet vi inn ufatterlige 26 pumpeflasker Apobase - Det er nesten 13 kilo krem det !!

    I år har Apobase og Canoderm jobbet som en team - og det kommer de nok til å fortsette med.

    Tror nok Apobase alltid kommer til å være med oss i hverdagen ja.

    SvarSlett