mandag 31. august 2015

Behandlingsreise for barn med atopisk eksem

Behandlingsreiser tilbys av Seksjon for behandlingsreiser, Rikshospitalet, og er del av det offentlige behandlingstilbudet. Barn mellom 3 og 18 som har diagnosen atopisk eksem kan søke bhr til Valle Marina på Gran Canaria.

Barn mellom 3 år og  tom 8. klasse reiser med ledsagere, ungdomsskoleelever reiser i egen gruppe uten ledsagere og videregående elever reiser i en tredje gruppe uten ledsagere.  Det er også egne grupper for familier hvor flere av søsknene trenger behandlingstilbudet, såkaldt søskenturer.

Turene er på 4 uker, hvor skolerbarn har skole hver dag ved Den Norske skolen  og barnehagebarna er i barnehagen, begge deler ligger rett ved Valle Marina. 


Mange hudpasienter opplever en fysisk bedring av sol og saltvann. Like viktig som fysisk bedring er kunnskapen om hvordan leve bedre med diagnosen, samt opplevelse av mestringfellesskap og erfaringsutveksling med andre i samme livssituasjon. Dette er behandlingens hovedfokus for å nå målet om å tilby en helhetlig og helsefremmende behandling som kan gi grunnlag for økt livskvalitet. For mange er dette med på å gjøre hverdagen litt lettere etter hjemkomst. Man har blitt bedre i huden, stresset ned, fått ny kunnskap og nye venner med full forståelse for utfordringene knyttet til diagnosen. Kilde:www.psoriasis.no
 

Vi var så heldige å få innvilget vår første bhr tur i  september 2007, etter at vi haddet hatt et kjempetøft år i 2006 med innleggelse på Voksentoppen for både lillebror og storesøster. Ungene var ikke store, lillebror fyllte 4 år i løpet av turen og storesøster hadde akuratt begynt i 1. klasse.  


 Dette skulle vise seg å bli en kjempefin reise for både søskenbarna og ikke minst søskenmamma. Barna fikk treffe andre barn i samme situasjon, fikk mange gode venner og hadde opplæring i sin sykdom. Søskenmamma som hadde blitt utbrendt pga sykdommen til barna høsten 2007, fikk et pusterom i hverdagen, avlastning fra behandling, opplæring og fikk nye vennskap til foreldre med samme hverdag.  
Barna har veldig god effekt av sol og saltvann, og ikke minst mindre stress fra hverdagen. 

Desverre har de hatt behov for å søke om behandlingsreise etter dette også, da eksemen ikke vil slippe taket. Da er det som å vinne i lotto, når konvolutten fra Rikshospitalet kommer i posten med innvilget søknad.  Den følelsen er LYKKE. 

Bildeminner fra Bhr 2014.

UNO på stranden samler barn i alle aldre.

Utflukt til Maspalomas ørknen. 

Fotball på kveldene. 
 
Turer i fjellet  - her fra den popuære toppen kaldt Korset, med utsikt til Anif Beach og Hjerteøya. 

Papegøye bilde fra dyreparken palmitos Park. 

( Merk at jeg har fptt tillatelse til å legge ut bildet av de andre flotte eksemmammaene ) 
 Obligatorisk grupearbeid for ledsagere med fremføring den siste dagene. 

2016 er siste året for lillebror å reise på bhr med ledsager, søknad er sendt så nå er det bare å vente på vudering. Vi er mange søkere, så det blir spennede å se om det er plass for lillebror denne gangen. 
Krysser fingerne.
---------------------


Søknadsfrist for behandlingsreiser 2016-2017 for barn og ungdom (3-18 år)  
Reiser januar- juni 2016: 1.september 2015
Reiser september 2016 - februar 2017 : 15.mai 2016


For mer info se Rikshospitalet sine info sider dere dere finner kriterier og søknadsskjema:
 Behandlingsreiser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar