søndag 27. september 2015

Mollusker er en virusinfeksjon


 I dag er mollusker helt vanlig, de fleste vet hva dette er og at det ikke farlig.

Mollusker er en vanlig virusinfesksjon som skyldes Poxvirus. De kan dukke opp hvor som helst på huden som små hudfargede perler, noen med en hvit nupp inni seg. Mollusker smitter vanligvis ved hud-til-hud-kontakt. Har man først fått mollusker kan disse spre seg fra en del av kroppen til en annen ved hudkontakt.  Barn  med eksem har større sjanse for å få mollusker og  det er vanlig de kan  trigge til eksemutbrudd rundt molluskene.

Her er et bilde av en av storesøster sine mollusker fra 2006.
Vi ble introdusert for  mollusker da storesøster gikk i barnehagen for ca 10 år siden, da var dette helt nytt og ukjent, det var farlig, utrolig smittsomt og det ble nesten ansett som uansvarlig å levere henne i bh med sine mollusker. 

Storesøster hadde heldigvis bare noen få maks 10 stk, en her og der, De var ikke så veldig standhaftige heller så de forsvant i løpet et et år.  Vi var hos hudlege og skrapte vekk 1 stk i håp om at de andre skulle forsvinne raskere, men det fungerte ikke som vi hadde håpet. I dag , som 14 åring,  har hun fortsatt synlige arr etter sine mollusker, men ettersom det er få og de er spredt er de ikke så synlige for andre enn Søskenmamma og storeøster.


Lillebror derimot ble hardt rammet. Han fikk mange. Mange men heldigvis små. Man hører om de som får store byller med verk, noe vi aldri fikk heldigvis. Lillebror sine kom i klynger, under haken og på brystet spesielt. De var utrolig sta og ville ikke bort. Det tok mange år før vi ble kvitt de. De blandet seg med eksemet hans og ettersom det klødde så masse i området var det vanskelig å forebygge kloring og videre smitte. 

I dag 10 år senere er mollusk arrene til lillebror fremtredende på brystkassen hans. Arrene er desverre dype. Det vises tydelig av dette bildet. Spesielt på venstre side har han noen store groper, men også rundt høyre brystvorte. 

Han han spurt hva dette er, om det kommer til å bli borte - men det gjør det nok ikke. Det kan heller være at de blir forstørret når han vokser og huden strekker seg. 

MEN viruset er i iallefall borte nå og jeg håper vi ikke ser det igjen. 
For dette er en fryktelig irriterende sykdom. 

Les mer om mollusker: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar