torsdag 22. oktober 2015

Dag 1, ungdoms behandlingsreise Gran Canaria

Lykken var  stor da storesøster, 12 timer etter avreise fra Gardermoen endelig hadde tid til å ringe hjem fra Gran Canaria i går kveld. Etter 45 minutter tidligere ankomst enn estimert, busstur til Valle Marina, utdeling av rom, lunsj,  infomøte, badet på Anfi Beach og spist middag.

Jeg regnet med at det skulle bli et omfattende program ved ankomst og mange inntrykk, så jeg forventet ikke noe kontakt med det første  - men det var likevel veldig godt å høre fra henne. 

Ungdomsgruppen ble møtt av stedlig leder og sykepleier for behandlingsreisen på flyplassen, og så ble de busset til helsesenteret Valle Marina, Arquineguin hvor ungdommen skal bo de neste 4 ukene. 

Under ser dere bilder av  Valle Marina, Det Norske Helsesenteret som eies og drives av Astma og allergiforbundet. Hit går behandlingsreiser for barn og voksne med psoriasis samt barn og ungdom med kronisk lungesykdom og eksem.  Den Norske skole ligger som nærmeste nabo til høyre for senteret, så ungdommen vil ha veldig kort skolevei de neste ukene. 
Ungdommen fikk utdelt leiligheter på bussen slik at de var klare til å flytte rett inn ved ankomst. De er en gruppe på 21 stk, gutter og jenter. De ble delt inn etter klassetrinn / kjønn og bor 3 og 3 sammen. 

Det er store fine leiligheter på Valle Marina. 2 soverom, stue med åpent kjøkken.  Romfordelingen er nok slik at 2 deler det store rommet og 1 sover alene første del av turen og så bytter de på. 

Når man reiser på barnegruppene disponerer man en egen leilighet om man reiser med 2 eller flere barn ( søskentur), men deler leilighet  med en annen familie om man reiser med 1 barn. 

Som nevnt over, kunne storesøster fortelle at programmet etter ankomst var aktivt. 

Da de ankom Valle Marina onsdag, gikk  alle til rommene med bagasjen før de fikk lunsj. Deretter hadde de et infomøte. De besøkte stranden Anfi og fikk tatt sitt første klimabad, før middag/kvelds kl 1900. 

Torsdag er det innskrivning hos lege, utover dette har de fri og da blir det vel stranden kan jeg tenke meg.  Lærere fra skolen vil komme på besøk og hilse på, før skolestart fredag. 

Det blir nok noen spennende første dager, da det er mange nye ungdommer som skal bli kjent. 

Storsøster kunne med glede informere meg at de har bygget ut WIFI nettet. Fra at det nesten ikke fungerte nede ved fellesarealet,  hadde de nå superraskt nett tilogmed inne i leilighetene. Altså ingen unnskyldning for at Søskenmamma skal få en nattahilsen på msn elle snap fra storesøster:) 

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar