søndag 4. oktober 2015

Kløen kan være så intens at det er vanskelig å fatte for andre

Allergiviten.no skriver: "Kløen kan være så intens at det er vanskelig å fatte for andre. Kanskje kan det sammenliknes med å ha myggstikk over store deler  av kroppen, men mange av disse "myggstikkene" sitter liksom på innsiden av huden.  Da kan de som er mest plaget, drives til å klore i filler huden i en primitiv trang til å få vekk kløen. Smerte og svie da kan være bedre enn kløen"

Klør du på dine myggstikk om sommeren ? Et, to, tre stikk som klør mer og mer jo mer du klør på de.  De fleste MÅ bare klø. Når man klør, minimerer det ikke kløen den blir bare verre og flytter seg som regel rundt på kroppen. 

Når man har hudsykdommen eksem, så klør man ofte hele tiden, hele dagen. Noen ganger på små områder på kroppen andre ganger overalt. Kløe kan gjøre huden sykere. Ofte klør man seg til blods som fører til infeksjoner i huden og forverrer eksemet. Infeksjoner gjør det vanskeligere å reparere huden og krever en mer omfattende behandling.Kløen gjør en urolig i kroppen og kan gi dårlig søvnkvalitet. 

Kløen kjenner ingen alder. 


Ofte klør man på utslett som har kommet på huden, andre ganger klør man på frisk hud - kløe som ligger å murrer under huden og på denne måten gir utslett og mer kløe. Når man klør seg vil huden bli mer irritert, rød og varm, samt at væsketapet øker. Klør man seg vil kløen forsterkes. Det er en  ond sirkel. 

Derfor handler den viktigste eksembehandlingen om å stille kløen. 

Tips : 
* kortison etter behandlingsplan fra lege 
* antihistaminer 
* god hudbehandling, tilfør huden fuktighetkrem/oljebad 
* ikke ha for varme klær eller for varmt soverom 
* korte negler
* hansker på hender for å forebygge kloring

Har du noen gode tips for å forebygge kløe ? 
Takker for at du deler de. 

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar