tirsdag 6. oktober 2015

Innvilget behandlingsreise for ungdomsgruppa, høsten 2015

Brevet fra Oslo Universitetssykehus datert 18.12.2014  kom i posten som fjorårest julepresang. Storesøster hadde fått innvilget behandlingsreise for ungdomsgruppa høsten 2015.

"Du er innvilget en 4 ukers behandlingsreise til Valle Marina, Gran Canaria, uten ledsager. "
Viktig å understreke  - uten ledsager  - da storesøster  ville være 14 denne høsten og man reiser kun med lesdager mellom 3 år tom 7. klasse.

Det var ingen overraskelse at storesøster reiser uten ledsager på ungdomstur. Dette var vi godt informert om før vi søkte om behandlingsreise i september 2014. Men å lese det svart på hvitt, var både litt skummelt og spennede.

Det er egne behandlingsreiser for ungdom med kronisk astma, allergi og eksem.
Det er en egen tur for alderen 13-16 år / 8. klasse - tom 10. klasse. Per 2015/2016 har de har reise på høsten og de har skole på GC.
Det er en egen tur for alderen 16-18 pr / Vgs elever. Per 2015/2016 har de reiser i starten av sommerenferien og de har ikke skole på GC.
Du kan lese mer om hvordan du søker behandlingsreise og om turene her.

I desember virket det veldig lenge til avreise, men nå begynner det stadig å nærme seg. Kun to uker igjen og nedtellingen er i gang. 

Gjennom gruppen  Behandlingsreiser Gran Kanaria på Facebook har man truffet foreldre som forbereder seg på å sende av gårde sine ungdom på tur. Det ser ut til å bli en fin miks mellom aldre og kjønn, så det blir turen sin. Det blir alikevel spennende å treffe hele gruppa live på Gardermoen. 

I disse dagene før avreise er det et par ting som må på plass. Blandt annet innkjøp av kremer og solkrem, medisiner, og ikke minst skoleopplegg.  Det er ikke bare bare å være borte fra skolen i 4 uker, selvom man har skole på GC er det reduserte skoletimer. Det er bare å forberede en best mulig læringsplan i samarbeid med kontaktlærer, og så må elevene har i bakhodet at de skal tilbake på skolen etter 4 uker uten å henge for mye etter de andre her hjemme.  Det er mye de nå må tar ansvar for og de kommer til å vokse mange "meter" på denne turen :)

 Den Norske skolen, Arguineguin, Gran Canaria. 

Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar