fredag 9. oktober 2015

Topptur på Norefjell, Augunshaug

Forrige helg avsluttet vi høstferien, som var full jobbuke for oss vokse, på Norefjell.  Vi besøker ofte Bøseter på Norefjell da vi er så heldige å ha tilgang på en hytte der.

Det er utrolig godt å ha muligheten til å reise fra hverdagen, selvom det bare for en kort helg.

Høstværet viste seg fra sin beste side og vi hadde knallvær på lørdag da vi dra ut på en 3 timers lang tur oppover fjellet.  Hytta ligger ca 900 moh og målet for dagen var toppen Augunshaug som ligger ca 1340 moh.


Fra hytta er det ganske bratt til vi kommer opp på fjellet, ca 30 min i ulent men spennende terreng.
Utsikten som viser seg dra vi  stiger over tregrensen er utrolig flott. På lørdag var det veldig klart og vi så tydelig den flotte Gaustatoppen som er Telemarks høyeste fjell på 1883 moh.Lillebror er klar for neste etappe opp mot toppen, Augunshaug er toppen du ser til høyre i bildet.


Dette er også ruten til Høgevarde toppen som ligger 1459 moh. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge neste etter Gaustatoppen. De sier du ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag. Siste helgen i august gikk jeg turen med en venninne og det blir ikke siste gang vi gjør. Vi hadde en super tur på ca 7 timer den dagen fra hytta til Høgevarde og tilbake.


Her er hele troppen ankommet toppen og klar for litt lunsj før retur til hytta.

 Denne helgen drar vi av gårde til Norefjell igjen, uten storesøster med men 7 stk 12 åringer.  Det blir lillebror sin bursdagfeiring i år, hyttetur med fjelltur på lørdag og div aktiviteter gjennom helgen.  Dette blir nok helgen sin.

Storesøster derimot er på vei til Tyskland  med sin discogruppe Attack som skal representere Norge i smallgroup i Disco VM.

Uansett destinasjon så vil dette bli en helg som vil gi  Søskenfamilien minner for livet -
skal dere noe spennende denne helgen ?    Husk å pakk med fuktighetskremen :)

Jeg er utrolig takknemlig for alle deres som leser bloggen min og nye som klikker seg inn på siden hver dag ,  ikke minst dere som nå følger siden  på Facebook.  Tusen takk alle sammen.

 Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar