mandag 9. november 2015

Fottur fra Puerto Rico til Anfi, møte med ungdommen på stranden.

Blir mye Gran Canaria oppdateringer her, og håper dere synes det er litt spennende. I uke går fort og i kveld har vi kun to hele dager igjen før vi setter oss på flyet hjem til Oslo. 

I dag var vi litt usikre på om det lot seg gjøre å gå fottur over fjellet til Anfi Beach pga Calima varslet. Til frokost så vi tydelig disen som lå utover havet.Men som ofte ved slike varsler ligger støvdisen ute i havet og vaker.  Så det ble en kjempefin tur på oss fra hotellet til Anfi Beach. En god tur på 7,7 km som vi brukte 1 time og 50 minutter på. Tror leggene mine hadde godt av dette og nå i kveld er de nesten bra igjen.


Først går turen ned til Puerto Rico og opp igjen på den andre siden. Her er utsikten ned mot Jalla senterest, Angry birds parken og min favoritt -  fjellene. 

På samme topp har man også utsikt ned til den andre siden mot venstre som er Puerto Rico marinaen. Denne utsikten var så fin fra Los Teques, tidligere bosted for behandlingsreisegruppen med astma og eksem. 

Vi gikk videre ned trappene forbi Los Teques, som ikke heter dette. Stedet er nå under ombygging, og ryktene sier at det nå skal settes i stand til å bli luksusleilgheter.

Har mange minner fra disse trappene, Los Teques ligger høyt opp over marinaen og det var mange trapper for oss å gå hver dag til stranden. Men selv da vi var på vår første tur og lillebror bare var 3 år gikk dette egentlig veldig bra selv uten vogn. Her under er dagens "Los Teques" i full restaurering. 

Turen gikk litt ned igjen før vi karret oss opp den bratte bakken til Natural Park, et Ving hotell som ligger øverst oppe i fjellet over marinaen. Der begynner fjellstien til Valle Marina, som nærmest var obligatorisk å gå for oss voksne hver skoledag da vi bodde på Los Teques på bhr.  Jeg var alltid veldig glad i disse turene. Det tok oss i underkant av 40 minutter hver dag å hente ungene på skolen og det var godt å ha denne aktiviteten hver dag. 

Så var jeg tilbake på Anfi Beach, Et sted jeg har brukt utallige timer på med barna når vi har vært på behandlingsreiser. En utrolig flott strand som alltid innfrir. 

Det var utrolig godt å ta et langt bad etter turen, deretter legge seg godt til rette med en god bok. 
Ungdommen kom til stranden ved 15 tiden etter deres lunsj og de ble satt i aktivitet fra første stund. De ble delt i grupper og fikk i oppgave å lage sandslott. De holdt på en god stund og under er bilde jentenes resultat. De hadde litt badetid før de måtte tilbake til Valle Marina. 

Det ble  bare en raskt hils på storesøster i dag, men det var veldig hyggelig å se hele gruppen sammen. 


Mamma og jeg ble på stranden til over kl 1800. Det ble en utrolig fin kveld og med hver vår spennende bok var det vanskelig å løsrive seg. 


Følg Søskenbloggen på Facebook - https://www.facebook.com/atopiskeksem 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar