tirsdag 24. november 2015

Tar bort alle produkter med Cyclopentasiloxane ( silikoner )

Kortisonfrykt og parabenfrykt, nå skal vi visst også få siliconfrykt.

Apotek AB, som du blant annet finner på Töcksfors Shoppingcenter i Sverige, tar bort alle produkter med Cyclopenta siloxane ( silikoner ). 

Dette fikk min pappa beskjed om da han skulle handle Ceridal lipogel til min mamma for noen uker siden. Mamma som er mye plaget med eksem rundt øynene er helt avhengig av denne kremen morgen og kveld for å forebygge eksem, og ble såklart ganske stresset da hun hørte dette og ble redd for at dette produktet skulle gå ut av produksjon. 

Jeg har vært i kontakt med GlaxoSmithKline som er leverandør at Ceridal i Norge og de kan avkrefte dette. 

Det er KUN Apotek AB i Sverige som har valgt å ta vekk absolutt alle produkter som inneholder cyclopenta siloxane og velger å se bort fra EUs vitenskapelige komité SCCS, som sier i deres studie att de silikoner som brukes i dag er sikre. EU eksperter har vurdert at en bodylotion som inneholder 92% cyclopenta siloxane ikke er trygg. De fleste produkter inneholder en mye lavere mengde av cyclopentasiloxane,  inkl. Ceridal.

KTF som er Kemisk Tekniska leveradtørførbundet i Sverige, skriver på sin hjemmeside :  Apoteket AB är onödigt försiktiga kring cykliska silikoner. KTF följer noggrant vidare forskning om dessa ämnen. Mer kunskap är oftast bästa sättet att överbrygga olika uppfattningar i vetenskapliga frågor.

Les mer om denne saken ytterligere via disse linkene under: 

Det blir spennende å følge med på Eu sin vitenskapelige komité og deres studie, som ved nåværende tidspunkt kun er et utkast. En nye studie skal publiseres senere.

Ceridal lipogel kommer nok til å fortsette å bli mammas favorittkrem og Søskenfamilien kommer også til å fortsette å bruke denne kremen.  Spesielt på denne årstiden er dette vår redning til tørre øyelokk og andre tørre områder i ansiktet. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar