onsdag 13. april 2016

Behandlingsreise dag 11, behandling av fortykket hud

I dag fortsatte vi eksemundervisning og gikk gjennom ulike behandlingsmetoder. Vi er jo kjent med de fleste, men noe som vi ikke har benyttet oss så masse av .. egentlig ikke i det hele tatt men som vi helt klart burde ha visst om.. er behandling av fortykket hud.

Da både lillebror og storesøster har vært mye plaget med håndeksem som har gitt de fortykket hud på fingerleddene burde vi ha behandlet dette med SALISYL vaselin. Dette er en produkt vi ikke har brukt i vår behandling og helt klart noe vi burde ha gjort.

Salisylvaselin er en fet salve, 100 % fett,  vaslin som inneholder salisylsyre. Salisylvaselin brukes av hudleger for å fjerne skjellende og fortykket hud. Virkestoffet løser opp det øverste hudlaget, og motvirker fortykket hud. 
Over er bilde av fingrene til lillebror i slutten av november 2015. 
Man kan tydelig se at fingerleddene hans har fått fortykket hud. 

Her på behandlingsreiser har lillebror blitt smurt med Elocon + som er en Elocon salve som inneholder salisyl. Salisylsalven er med på å slipe ned den fortykkede huden og lar Elocon (kortison) trenge ned i huden.  Nå etter to uker er fingrene hans utrolig bra, kun noe fortykket hud igjen. Vår behandling videre vil kun være Salisylsalve på fingrene ved leggetid. Elocon + er noe vi ikke har hjemme i Norge, så det blir å handle med seg noen tuber hjem. Ellers er det mulig å blande Elocon og Salisylvaselin.  Visste du at du kan få Elocon i salve form ? Joda, alle kortisonkremene kommer i salve form. Det gir mer fuktighet og etter at man har smurt kortison salve er det ikke nødvendig med fuktighetskrem. Dette har vi hatt god erfaring med for behandling av mindre områder som ansikt og hender. 

Vi hatt nok en fin dag, sol og blå himmel som ga oss en super ettermiddag på Anfi stranden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar